Balesetek Hírek Külföld

Súlyos robbanás Délnyugat-Kínában, halottak, több száz sérült

Eddig hét halottja és közel 200 sérültje van egy benzinkút közelében bekövetkezett délnyugat-kínai detonációnak, amit két robbanóanyagot szállító kamion ütközése okozott – jelentette helyi forrásokra hivatkozva a kínai média kedden.

Egy rendőr vizsgálja a felrobbant kamiononk után maradt krátert.

    Az eset Kujcsou (Guizhou) tartomány Fucsüan (Fuquan) városában, egy autópálya fizetőkapujának fülkéinél, a déli órákban történt. Az ütközés következtében körülbelül 70 tonna rakomány robbant fel és rombolt le épületeket, repített a levegőbe közelben álló gépkocsikat.

Helyszíni jelentések szerint mintegy futballpálya nagyságú területen az épületeknek csak a falai maradtak meg. Egy szomszédos gabonaraktár és egy ötemeletes lakóház  súlyosan megrongálódott, 3 kilométeres körzetben betörtek az ablakok.

Az eset helyszínéről eddig megjelent képeken hatalmas krátert, romokat, betongerendák törmelékét látni. Közel kétszáz sérültet szállítottak kórházba, közülük húsznak az állapota válságos – közölte a mentési központ illetékese. A mentők a romoknál élő emberek után kutatnak, a nyomozás tart.

Forrás: MTI  (ktp \ ktl)
.

(Ezt a cikket 232 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!