Kategóriák

Kategóriák

Alkatrész Hírek

Idén ünnepli 20 éves jubileumát a Continental Hungaria Kft.

A Continental AG gumiabroncs divíziójának magyarországi leányvállalata két évtizede a piac meghatározó szereplője

A Continental Hungaria Kft., a világ vezető autóipari beszállítói közé tartozó Continental AG gumiabroncs divíziójának magyarországi leányvállalata, az idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. A jogelőd Semperit Gumiabroncs Kereskedelmi Kft.-t, 1991. szeptember 1-én jegyezték be. Ez a cég az első volt a nagy, külföldi gumiabroncs-gyártók hazai képviseleteinek a sorában. Tevékenységét a budapesti Máriássy utcában kezdte meg, a cég létszáma ekkor csupán két fő volt, a raktár­készlete alig háromezer darab Semperit márkájú abroncsból állt. A cég a kiváló üzletpolitikájának, a kereskedelmi filozófiájának és a partnerközpontúságának köszönhetően már a korai időszaktól kezdve gyors és látványos növekedésnek indult.

1992-ben a kereskedelemi partnerek száma már elérte a százat. Ahhoz, hogy a folyamatosan bővülő viszonteladói hálózat igényeinek egyre jobban eleget tudjanak tenni, a szolgáltatási és értékesítési színvonalat szakadatlanul javítani kellet, ami viszont magával hozta a dolgozói létszám gyors növelését is.  1993-ban a Semperit Hungaria megnyerte első jelentős pályázatát, és a BKV, illetve az OMSZ hivatalos beszállítóinak egyike lett. 1994-ben a cég életében több mérföldkőnek számító esemény is történt: Ezek közül talán a legjelentősebb, hogy egy nemzetközi akvizíciónak köszönhetően a cég Continental Hungaria Kft. néven átalakult, Törökbálintra költözött, márkaportfoliója kibővült, és áttért a többmárkás forgalmazásra – a kínálatba bekerült a Continental, az Uniroyal, a Semperit, a Viking és a Mabor márka is. Szintén nagy eredménynek számít, hogy a cég elsöprő sikerrel nyert a BM tenderén, és napjainkban is a legjelentősebb abroncsbeszállítója. 1996-ban a Continental Hungaria kereskedelmi együttműködési megállapodást írt alá a Porsche Hungáriával.

1997-ben megalakult az FSG Hungaria Kft., melynek elsődleges feladata az volt, hogy pneus expert néven felépítsen egy franchise hálózatot. Ez a stratégiai lépés új alapokra helyezte a Barum márka értékesítési koncepcióját. Az ezredfordulóra a Continental Hungaria Kft. a kiterjedt kereskedői hálózata révén már az ország egész területét lefedő ellátást épített ki. Ekkorra a cég már több mint 25 nagykereskedővel és 400 kiskereskedővel állt kapcsolatban. 2001-ben a cég immáron egy évtizede a magyar piac meghatározó szereplője. A kereskedelmi forgalma ekkorra már meghaladta a magyar piac 20%-át a személy-, illetve 10%-át a tehergépjármű-abroncsok területén. Ebben az évben két nagykereskedő bevonásával az FSG Hungaria Kft. tulajdonosi szerkezete átalakult, és a tulajdonosai a Barum márka kizárólagos forgalmazóivá váltak. Szintén a 2001-es év eseménye, hogy a Continental életre hívta a ContiClub hálózatot, és elindította az Eurotec abroncsok forgalmazását. A megnövekedett piaci igények, illetve a szolgáltatási színvonal javítása érdekében 2002-ben a Haszongépjármű-gumiabroncs üzletág önállósodásával egy új fejezet nyílt a vállalat történetében.

A Continental Hungaria számára világos volt, hogy a tevékenységének minőségét a munkájáról alkotott fogyasztói és partneri vélemények tükrözik a leginkább, mivel ezek egyaránt kihatnak a társaság jelenére és jövőjére. Ennek szellemében a társaság 2003-ban az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeinek megfelelően felépítette és tanúsíttatta a minőségbiztosítási rendszerét. Még ugyanebben az évben egy további jelentős szolgáltatásbővítésre is sor került. A tehergépjármű-gumiabroncsok területén a cég csatlakozott a Continental konszern nemzetközi non-stop mentési szolgáltatásához, a „ContiBreakdownService”-hez. Ebben az évben a motorkerékpár-abroncsok forgalmazásával tovább bővült a cég termékportfoliója. 2005-ben a cég a magyarországi raktárbázisát az ausztriai Traiskirchenbe helyezte át, székhelye Budaörsre költözött, új számítógépes vállalatirányítási rendszert (SAP) vezetett be, valamint elindította az elektronikus ügyfélszolgálati rendszerét, a ContiOnlineCont@ct alkalmazást.

2006-ra a Continental Hungaria Kft. több éve számos területen piacvezető a személygépkocsi-gumiabroncsok értékesítésben. A cég forgalma ekkor már meghaladta a 600 ezer személy-, és a 25 ezer haszongépjármű-gumiabroncsot. Két évvel később, 2008-ban, ismét átalakul a termékkínálat: Az Eurotec márka helyett megkezdődött a General Tire gumiabroncsok forgalmazása. Ez az év kommunikációs szempontból is jelentős volt. Egy grandiózus elképzelésnek megfelelően a Continental átalakította online platformját, amelynek köszönhetően a portál látványosabb megjelenéssel, kibővített tartalommal és magyar nyelven is elérhetővé vált a látogatók számára. A cég a 2009-es évben ismételten bővítette a termékportfolióját, a tehergépjármű-abroncsok terén „ContiRe” márkanév alatt felvette az értékesítési programjába a vállalat saját melegen futózott abroncsait. Ez az év a motorabroncsok forgalmazása terén is kiemelkedő volt, ugyanis a részesedése túllépte a piac ötödét.

2010-ben a cég a nehéz gazdasági környezet ellenére stratégiai jelentőségű lépéseket és fejlesztéseket hajtott végre. Ennek köszönhetően megőrizte elsőségét és kulcsszerepét a magyar piacon. Márkamixe tovább erősödött, a prémium kategóriás Continental márka részaránya folyamatosan növekedett. Átalakította, és új alapokra helyezte az elektronikus ügyfélszolgálati rendszerét. A Haszongépjármű-gumiabroncs üzletág bevezette a Continental online flottakezelő rendszerét –, és a mai nap már közel 600 gépjárművet kezel ebben az új formában. A cég Conti360° néven teljes körű szolgáltatást biztosít az állapotfelméréstől kezdve az újrafutózáson át, egészen a rendszeres költségjelentések elkészítéséig.

A 2011-es év talán logisztikai szempontból a legjelentősebb. A raktár Ausztriából visszaköltözött Magyarországra, egyben ide települt az osztrák testvérszervezet teljes árukészlete is. A raktár valódi regionális szerepet kapott: több délszláv országba is szállít árut. A raktár kezelését és a belföldi szállítmányozást új logisztikai szolgáltató végzi. Az új raktárban már rádiófrekvenciás irányítási rendszer működik, amely világszínvonalú kiszolgálást tesz lehetővé a partnerek számára. A regionális raktár mellett az idei évben a cég szervezeti bővítést is végrehajtott – többek között a flottamenedzsment területén –, ezzel tovább erősítette a szolgáltatási színvonalát.

Forrás: Continental
.

(Ezt a cikket 323 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE