Határinfó Hírek Külföld

Koszovóban őrizetbe vettek 13 szerb kamionsofőrt

A szerb kormány Koszovó-ügyi minisztériuma magyarázatot kért az Európai Uniótól és az unió koszovói igazságügyi és rendőrségi missziójától (EULEX) arra, hogy miért tartják őrizetben a koszovói hatóságok a szerbiai Raska egyik vállalatának 13 kamionsofőrjét. A sofőröket csütörtökön hajnalban vették őrizetbe.

Belgrád közleményben sürgette az EULEX-et, hogy vegye át a járművezetők esetének kivizsgálását, mert félő, hogy a pristinai hatóságok elfogult magatartást tanúsítanak a Kosovska Mitrovicában fogva tartott személyekkel szemben.

A koszovói rendőrség szóvivője viszont közölte, hogy a csütörtök virradóra őrizetbe vett 13 szerb illegálisan lépte át Koszovó határát, s velük kapcsolatosan az a gyanú is felmerült, hogy részt vettek az úttorlaszok felállításában.

Csütörtökön a szerbek több mint egy tucat úttorlasszal továbbra is megbénították a forgalmat Észak-Koszovóban. Így akarják kikényszeríteni, hogy vonják vissza két vitatott határátkelőről a koszovói központi kormányzat vámosait és rendészeit. Ők egy hete teljesítenek szolgálatot Jarinjénél és Brnjaknál az EULEX szakértőivel együtt. A két határátkelőnél azonban az észak-koszovói úttorlaszok miatt nincs nagy élet.

Forrás: MTI  (kvi \ knc)
.

(Ezt a cikket 197 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .