Szolnoki ejtőernyőshalál: nyomozás egy teherautósofőr felelősségének megállapítására

A rendőrség halálos baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomozást folytat az augusztus 29-én történt, tragikus kimenetelű katonai ejtőernyős-baleset ügyében – közölte a Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

MTI Fotó: Mészáros János

Tájékoztatása szerint az ügyészségi felügyelettel folyó nyomozásban azt vizsgálják, hogy felelősség terheli-e azt a gépkocsivezetőt, akinek a teherautójának a szerencsétlenül járt katona ugrása közben nekicsapódott.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a kérdéses teherautót a rendőrség még keresi.

A rendőrség a baleset után a médián keresztül azonnal felhívást tett közzé, amelyben kérte azon kék színű, MAN típusú jármű vezetőjének a jelentkezését, aki 13.30 és 14 óra között Szolnok külterületén a 4-es számú főúton Abony felé Budapest irányába haladt. A felhívás azonban eddig nem vezetett eredményre.

A Magyar Honvédség egyik katonája ejtőernyős kiképzésen, gyakorlóugrás közben vesztette életét Szolnok szandaszőlősi városrészén. Az ejtőernyős augusztus utolsó hétfőjén nem sokkal 14 óra előtt sodródott el a tervezett leszállóhelytől a 4-es számú főút felé, és a 99-es kilométernél nekiütközött egy teherautónak, majd a főút melletti kerékpárútra zuhant. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek a mentők, sikertelenül.

A honvédelem.hu szeptember 9-én arról számolt be, hogy egy nappal korában katonai tiszteletadással búcsút vettek a kiképzés közben elhunyt honvédtól, a Magyar Honvédség halottjától a kalocsai köztemetőben.

A katona rövid pályafutását ez év áprilisában kezdte meg alapkiképzéssel, majd júliusban került a MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj csapatába lövésznek. A gyors beilleszkedése után megkezdte az ejtőernyős szakalapkiképzését. A sikeres elméleti vizsga után a gyakorlat következett, de első ejtőernyős ugrása tragikus módon végződött – olvasható a katonai hírportálon.

Forrás: MTI  (blaz \ bhi)
.

(Ezt a cikket 458 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!