Gazdaság Hírek Volvo

Volvo márkaszerviz nyílik a nagykanizsai logisztikai területen

Új márkaszervizt alakít ki a Volvo Hungária – a svéd Volvo Truck Corporation magyarországi leányvállalata – az Appeninn Holding nagykanizsai logisztikai területén – tájékoztatta közleményében a Goodwill Communications csütörtökön az MTI-t.

illusztráció, forrás: Volvo Trucks

Az Appeninn Holding Nyrt. három éves bérleti szerződést írt alá a Volvo Hungária Kft.-vel, ami további 3 évre szóló opcióval egészül ki. A haszonjármű-ipari cég a bérbe vett 400 négyzetméter raktárt és 700 négyzetméter nyitott területet a Volvo előírásai szerint alakítja át.

Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint Magyarországon jelenleg négy, száz százalékban saját tulajdonú Volvo Truck Center üzemel. Hozzátette, hogy a nagykanizsai telephellyel hosszú távra szóló együttműködést terveznek. A barnamezős beruházásban kialakítandó kétállásos márkaszerviz az M7-es leágazásától mindössze 3 km-re található, így a térség fuvarosai mellett az átmenő nemzetközi forgalmat is ki tudja majd szolgálni.

Székely Gábor, az Appeninn Holding igazgatótanácsának elnöke közölte; az M7-esen, vagy a Horvátországba és Szlovéniába tartó autópályákon bonyolódó gépjárműforgalom kiszolgálására ideális nagykanizsai telephely beváltotta a cég reményeit. A telepen a Kanizsa-Gumi Kft. 800 négyzetméter fedett irodaterületet bérel, ahol rövidesen megkezdődik a Michelin gumiabroncs műhely és a motorkerékpár üzletének üzemeltetése és nyílik egy kávézó is. A logisztikai ingatlan fennmaradó bérelhető területeiről – beleértve az eredetileg karosszéria előkészítő és festőműhelyt és a 600 négyzetméteres üzemcsarnokot is – még tárgyalásokat folytatnak.

Az Appeninn a raktározási és ipari ingatlanok területén tett első lépésként tavaly novemberben alapította meg az Appeninn Logisztikai Zrt.-t. A társaság jól hasznosítható és magas hozamtermelési képességgel rendelkező célpontokba fektet, így jelenleg a nagykanizsai logisztika telep mellett egy szentesi, több pesti és egy debreceni raktározási és ipari ingatlan szerepel a portfóliójában.
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-t 2009 végén alapították, azóta Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő befektetési társasága. Internetes honlapján az olvasható, hogy az általa birtokolt cégeken keresztül több mint 14,5 milliárd forint értékű eszközt kezel. Tevékenységei köre többek között a B-kategóriás irodaházak, az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy a speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek piaca.

Az Appeninn Nyrt. fő tulajdonosa a svájci székhelyű Lehn Consulting AG. Az Appeninn Holding célja, hogy ingatlan portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő nemzetközi holdinggá fejlődjön. A társaság részvényeit jelenleg a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forgalmazzák, ám a társaság célja, hogy még az idén az A kategóriába kerüljön a papír.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 254 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .