Hírek Szervezetek hírei Üzemanyag

Személyi és szervezeti változás a MOL-nál

Áldott Zoltán az INA-ra és a MOL-csoport déli régiójára koncentrál
Fasimon Sándor a Kutatás-Termelés üzletág új vezetője

Áldott Zoltán, az INA Igazgatóságának Elnöke, a MOL-csoport Kutatás-Termelés üzletág ügyvezető igazgatója 2011. június 1-től teljes kapacitásában az INA Igazgatóságának Elnöki feladatait látja el, ezzel tovább erősítve az INA szerepét a csoporton belül. A Mol Kutatás-Termelés divízió vezetői feladatkörét Fasimon Sándor veszi át, aki a 2011. június 1-vel megszűnő Ellátás és Trading szervezetet vezette.
Áldott Zoltán továbbra is a MOL Executive Board tagja marad, míg Fasimon Sándor az EB új tagja lesz.

Áldott Zoltán pozíciója mellett feladatul kapta, hogy dolgozza ki a MOL-csoport déli régiójára (horvát, szlovén, montenegrói és bosnyák piacokra) vonatkozó stratégiát, azok felügyeletének koncepcióját.
A MOL-csoport Kutatás-Termelése Áldott Zoltán irányítása mellett – 2004 és 2011 között – kimagasló sikereket ért el. Nemzetközi portfoliója megerősödött, számos jelentős felfedezést ért el Magyarországon, Oroszországban, Pakisztánban, Szíriában, Irak kurdisztáni régiójában, Egyiptomban és Kazahsztánban. A divízió napi szénhidrogén termelése több mint harmadával nőtt ezen időszak alatt. Mindezek eredményeként a MOL-csoport jelentős ismertségre és elismertségre tett szert a világ olajiparában és az említett országokban.

Fasimon Sándor 2005-2006-ban – a földgázüzlet vezetésével párhuzamosan – a MOL Kutatás-Termelés portfolió fejlesztés vezetője volt, majd a MOL oroszországi tevékenységének irányításával bízták meg. Vezetése mellett a MOL oroszországi upstream tevékenysége jelentősen fejlődött, a ZMB mellett további mezőkön kezdődött meg az eredményes kutatási és mezőfejlesztési munka. 2009 júliusától az Ellátás és Trading Divízió ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be, amelyben többek között a MOL-csoport kőolaj beszerzéséért, energia portfolió fejlesztésért, a trading platform működésért, valamint a földgáz- és energiakereskedelméért felelt.

Forrás: MOL
.

(Ezt a cikket 235 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .