Hírek Kishaszonjárművek

A Caddy és a Transporter a német postai- és speditőri- és logisztikai szakma legkedveltebb típusai

Bebizonyosodott, hogy a Volkswagen Caddy és Transporter a különösen költségérzékeny gyorspostai, speditőri és logisztikai szakma legkedveltebb modellcsaládjai. A szakterület képviselői az egykor Goethe által is otthonul választott Weimar-ban szavazták a Volkswagen Haszonjárművek nagysikerű Caddy és a Transporter kisáruszállítóit kategóriáik élére.

Az ADAC a Weimar-közeli Nohrában működő Türingiai Közlekedésbiztonsági Centrumában a futár-, kézbesítői és gyorspostai szolgálatok (Kurier-, Express- und Postbranche; KEP) területének 40 szakembere a kétnapos gyakorlati tesztelés során összesen 22 könnyű haszonjárművet vizsgált meg minden részletre kiterjedően. A „KEP aktuell”, a „Transporter Magazin” valamint a „trans aktuell” szakmai folyóiratok meghívására érkezett szakértők az egyes típusok menettulajdonságait, kényelmét, funkcionalitását és gazdaságosságát egyaránt nagyító alá vették.

Az összesen mintegy 500 tesztút és több mint 7.500 megtett kilométert követően a Caddy ismét sikerrel hódította el a zsűri elismerését. A Volkswagen Haszonjárművek kettős diadalát a Volkswagen T5 Transporter győzelme hozta meg, mely mindenekelőtt új BlueMotion Technology változatával győzte meg a tesztelő szakembereket.

Az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) és a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszereivel, illetve különösen alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokkal felszerelve, valamint egyedi aerodinamikai fejlesztéseivel a Transporter BlueMotion Technology még inkább e különösen költségorientált szakma igényeire összpontosít. A Volkswagen T5 Transporter magas színvonalú kidolgozási minősége és személyautókat idéző menettulajdonságai szintén nagyban hozzájárultak a zsűri döntéséhez.

Forrás: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE