Ellenőrzések Hírek

Átfogó ellenőrzés az M3-as autópályán (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

Átfogó közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartott hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az M3-as autópálya megyei szakaszán. Az ellenőrzés cél a közlekedés biztonságának növelése, a balesetek megelőzése, a másokra veszélyt jelenő járművezetők forgalomból történő kiszűrése, valamint az Európai Unió területére irányuló illegális migráció elleni fellépés volt.

Délelőtt a Budapest felé, délután a Nyíregyháza irányába tartókat terelték le a kálmánházi pihenőhelyre.

Az ellenőrzésben harminc rendőr vett részt kilenc szolgálati gépkocsival, hat motorkerékpárral, valamint két sebességmérővel, mobil okmányolvasóval és Co2 mérővel (a kamionok rakterében esetleg megbújt személyek felkutatásához). A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködött az Állami Autópálya Kezelő Zrt., a Közlekedési Felügyelőség, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság (veszélyes szállítmányok ellenőrzése), az Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság (élő állat szállítás), a Nemzeti Adó és Vámhivatal, valamint a Polgárőrség, akik a rendszám-felismerő kamerával körözés alatt álló vagy forgalomból kivont járműveket kerestek.

A nap során összesen ezerötszáz gépjárművet ellenőriztek. Hatszázhetven vezetőnél alkalmaztak alkoholszondát, ittasságot egyetlen esetben sem találtak.

A műszaki érvényesség lejárta miatt három forgalmi engedélyt elvettek, a vezetői engedély orvosi érvényességének lejárta miatt ezen felül még két szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A tehergépkocsik vezetési- és pihenőidő (AETR) betartásával kapcsolatban ötvenhat ellenőrzést végeztek, két esetben tártak fel szabálytalanságot, ami közigazgatási eljárást vont maga után. Hét veszélyes anyagot szállító járművet ellenőriztek, hiányosságot nem állapítottak meg. Egy gépkocsivezetővel szemben büntetőeljárás indult, mert kocsijára más rendszámot szerelt fel. Kisebb súlyú szabálysértés miatt huszonkét személynek összesen 350.000 Ft helyszíni bírságról szóló csekket állítottak ki, leggyakrabban a tompított fényszóró vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A traffipax mindössze öt gyorshajtóról készített felvételt, de egyik sem volt kiemelkedő.

Tiltott határátlépésre vagy embercsempészésre utaló jelet a hatóságok ezúttal nem fedtek fel.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a későbbiekben is tervez hasonló ellenőrzéseket.

A fotók itt érhetőek el ->>

Fülöp Gergely r. százados, szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: police.hu
.

(Ezt a cikket 184 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .