Hírek Navigáció

Az autóipar felé navigál az NNG

Az NNG Kft. sikeresen lezárta másfél éves fejlesztési projektjét, amelynek keretében az iGO My way navigációs szoftvermotoron alapuló autóipari megoldást fejlesztett ki. A projekthez az Európai Unió és a magyar állam az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 150 millió forint támogatást nyújtott – közölte a társaság kedden.

A fejlesztési projekt az NNG közleménye szerint arra irányult, hogy a gyárilag beépített autós rendszerek követelményeinek megfelelő navigációs megoldást alakítson ki. Erre a célra 2009-ben európai uniós forrásból is kapott támogatást. Az NNG a projekt eredményeként sikeresen leszállította fedélzeti navigációs termékét az egyik piacvezető gépjármű-elektronikai vállalat megrendelésére.

Az NNG Kft. közel 500 millió forintot fektetett be annak érdekében, hogy a világ vezető autóipari nagyvállalatainak beszállítójává váljon. A fejlesztési területek közé tartozik többek között a többszenzoros érzékelés alkalmazása, amellyel a gépjárműbe épített navigációs rendszerek a GPS mellett egyéb információkat (kerékelfordulás alapján megtett út, giroszkóp) is felhasználnak a navigáláshoz.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 208 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .