Hírek Iveco Márkahírek

Az Iveco és Valentino Rossi közös útja folytatódik

Egy Iveco Stralis nehézkategóriás nyergesvontató szállítja az európai MotoGP bajnokság valamennyi helyszínére Valentino Rossi lakókocsiját, amelyben a többszörös világbajnok a versenyek ideje alatt tartózkodik. A járművet a Portugál Nagydíj hétvégéjén adta át az Iveco a „Doktor” becenévre hallgató versenyzőnek.

A nyergesvontatót egy 500 lóerő teljesítményű, változtatható geometriájú turbófeltöltős, FPT Industrial Cursor 13 dízelmotor hajtja. A fekete színű Stralis AS440S50T/P Euro 5 modellt 12 sebességes EuroTronic automatizált váltóval szerelték.

Az Iveco nem csak a legendás versenyző támogatásával vesz részt a bajnokságban, hiszen a vállalat a MotoGP hivatalos haszongépjármű szállítója és a Yamaha Factory Racing szponzora is egyben. A gyári csapat ráadásul növelte is azon Iveco modellek számát, melyek a személyzet és a versenyfelszerelés szállításáról gondoskodnak a világbajnokság 18 helyszínét összefogó útvonalon. A Valentino Rossi számára biztosított fekete Stralis a 28 darab Iveco járműből álló flottát bővíti, melyek közül 15 Stralis és 4 ECODaily modellt a Dorna Sports használ, 7 Stralis és 2 ECODaily jármű pedig a Yamaha csapatot segíti. Utóbbi járművekkel az Iveco a tavalyi szezon címvédőjét, Jorge Lorenzót és legjobb újoncát, Ben Spies-t is támogatja.

A MotoGP versenysorozatban való részvételének bővítésével az Iveco tovább hangsúlyozza azon kezdeményezését, amellyel hozzájárul a sportra általában jellemző értékek – a hűség, pozitív energia, elszántság és csapatszellem – erősítéséhez.

Iveco

(Ezt a cikket 249 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .