Hírek Kommunikáció és Informatika

A Vodafone garantálja a leggyorsabb mobilnetet

A magyar telekommunikációs iparág idén bejelentett legnagyobb hálózatfejlesztésének részeként április 14-től a Vodafone mobilinternet garantált sebessége 3G/HSDPA/HSUPA lefedettségi területein az országban a legnagyobb lesz, megerősítve ezzel a telekommunikációs szektor vezető német mérnöki irodája, a P3 Communications tesztjének eredményét[1].

Alig egy hónapja jelentette be a Vodafone az évtized legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét, amelynek keretében 400 új bázisállomás épül, lecserélik a 2G és bővítik a 3G hálózati elemeket LTE-képes (4G) egységekkel, hozzájárulva ezzel a hazai digitális infrastruktúra fejlődéséhez. 2012-re a szélessávú mobilinternet lakossági lefedettsége közel 99%-osra bővül, ezzel számos hátrányos helyzetű régió számára válik elérhetővé a mobilinternet.

A Vodafone a mai naptól 3G/HSDPA/HSUPA lefedettségi területein emeli a mobilinternet garantált minimális átviteli sebességét[2]. Ennek megfelelően a garantált letöltési sebesség 2100 kbit/s-re, míg a garantált feltöltési sebesség 800 kbit/s-re emelkedik.

A Vodafone szélessávú mobilinternet lakossági lefedettsége 67,4%[3]. A 3G/HSDPA/HSUPA lefedettségi területen garantált sebességek a lakosság 45,9%-a számára érhetők el. A szolgáltatás garantált letöltési sebessége a havi forgalmi limit túllépésekor 128 (Internet Easy és Nonstop csomagok esetén), illetve 64 kbit/s (Internet Basic, Medium és Extra), míg a garantált feltöltési sebesség 128 (Internet Easy és Nonstop), illetve 16 kbit/s (Internet Basic, Medium és Extra). A 3G/HSDPA/HSUPA lefedettségi terület térképe elérhető a Vodafone honlapján: /lefedettsegi-terkep

[1] A P3 Communications 2010 novemberében Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Székesfehérváron végzett felmérése szerint a 3G-vel lefedett területeken a fel- és letöltési sebesség, valamint a webes böngészés tekintetében a Vodafone Magyarország mobilinternetes hálózata a leggyorsabb az országban.
2 A garantált fel-, illetve letöltési sebesség azt jelenti, hogy a minimális átviteli sebesség a hálózatban az esetek legalább 80 %-ában rendelkezésre áll. Ez egyben a garantált feltöltési/letöltési sebesség minőségi célértékeként is értelmezendő. Az előfizetői hozzáférési ponton elérhető aktuális sebességértéket a gerinchálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg.
3 2011. március 31-i állapot szerint.

Forrás: Vodafone
.

(Ezt a cikket 297 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE