Exkluzív! Online funkciók a legújabb iGO primoban

A bevezető szöveg a szokásos, az NNG Kft. különleges engedélyével kipróbálhattam az iGO primoba hamarosan bekerülő újdonságokat, és ezek közül most a Google keresést, illetve az online TMC funkciót mutatnám be.

A tesztkészülék teljesen névtelen, és amúgy sem érdekes hogy a program min fut. Lényeg az, hogy a vasnak el kell tudnia érni az internetet, hogy a navigációs szoftver is tudja használni azt.

A térkép ablak alatt a TMC ikon mellett látható “i” betű, már sejtet valami újat. Amikor rákattintunk, immár biztosak lehetünk a dolgunkban, ez alatt az iGO primo alatt, tényleg egy Connected Device lapul.

Én fontos dolognak tartom a TMC elérését, ezért előbb ennek bemutatásával kezdem, majd csak ezután térek rá a Google keresés előnyeire. Általában olyan kütyüket, és szoftvereket használok, amelyek alkalmasak a valós idejű forgalmi információk vételére. Hogy miért tetszett meg azonnal az online megoldás?

Először is azért, mert nem lógnak tőle különböző kábelek az autóban, hiszen a kütyü vezeték nélküli kapcsolaton kapaszkodik a telefonunkba. valószínűleg új telefont sem kell vennünk, mert a Bluetooth már alapfelszerelés, és az Android korában már egyre több embernek van valamilyen kisebb-nagyobb internet csomagja (néhány hete már nekem is).

A második dolog, ami tényleg meggyőzött a technika hasznos voltáról, az-az adatok sebessége, ahogy a készülékünkre érkeznek. Az valami fantasztikus… Az RDS TMC egyik legnagyobb hátrány az volt, hogy elindulás után, mire a hosszú percek után megérkeztek az első, számomra is hasznos események, addigra a dugó közepén ültem…

Most bekapcsolom a PNA-t, csatlakozom az internethez és elindítom az iGO primot. Mire a szoftverben megnézem, hogy hol tart az események betöltődése, már 30-40 eseményből számolhat késést a gép.

Természetesen többféle módon is láthatjuk a forgalmi szituációkat, illetve megadhatjuk, hogy a szoftver kerülje-e ki automatikusan az eseményeket, avagy kérje az engedélyünket, illetve olyan megoldás is van, hogy csak bizonyos késés felett tervezzen másik útvonalat.

Az online funkciók közül, a másik kedvencem az online keresés. Itt címeket. érdekes pontokat és nevezetességeket is kereshetünk. Akkor szerettem meg a használatát, amikor olyan navigációs szoftvert teszteltem, amiben hiányzott egy utca, de a Google keresés segítségével találtam benne egy céget, amit már be tudtam állítani uticélként. Így a térkép hiányossága kevésbé feltűnő, illetve extrém keresési feltételeknél is kisegíthet minket.

Jól látható, hogy a keresés menüben kapott helyet az online lehetőség is, így mindig kézre esik a használata.

A Google kereső használata ugyanúgy történik, mint a normál keresőnek, de ekkor nem az előre feltöltött adatbázisban keresünk.

Plusz információ a tervezéshez, hogy a cím megközelítéséhez behajtási engedély szükséges. Ilyenkor érdemes egy közeli parkolót keresni inkább… Persze ezek a funkciók, néhány iPhone tulajdonos számára már nem okoznak meglepetést, lévén ők már tavaly szeptember óta használhatják eme szolgáltatásokat.

Véleményem szerint ezek az újdonságok ismét hasznosak, és előre mutatnak. Jöhetnek ismét az olyan kütyük, amelyeken internetezni, levelezni is lehet. És persze ha már az alap Windows akkor akár szerkeszthetünk táblázatokat, vagy dokumentumokat is. Persze azért ezt egy 5 vagy 6″-os kijelzőn nézni, már egészen más élmény lesz.

Forrás: NaviGyurci.hu
.

(Ezt a cikket 336 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?