Hírek Sport Versenyek

Africa Eco Race: 22 métert repült a Scania

Szertefoszlottak a Qualisport kamionos tereprali-istálló címvédési esélyei a 2011-es Africa Eco Race-en: Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő a viadal harmadik szelektív szakaszán hatalmasat repült a Scaniával, amelynek eltörött az első hídja.

Illusztráció – Fotó africarace.com

A dunaszentbenedeki triót a tavalyi év utolsó napján tartott El Mdouara – Wad Tissint szakaszon érte utol a balszerencse. Az eset a 341 kilométeres menet hetvenedik kilométerénél következett be: a Scania egy kiszáradt tómederben nagy sebességgel érkezett egy nem látható bukkanóra, ahonnan a levegőbe emelkedett, és körülbelül 22 méternyi repülés után landolt.
A kamion csodával határos módon nem borult fel, a versenytrió is sértetlenül hagyta el a kabint, az első híd azonban kettétört, így a viadal egyetlen magyar résztvevője bentrekedt a szakaszon. Czeglédi Péter a szervizcsapat két tagjával, Léner Tiborral és Bajkai Zsolttal alkatrész-beszerző útra indult, míg Kovács Miklós és Tóth Tamás Mészáros Sándor csapatmenedzserrel a baleset helyszínén töltötte Szilveszter éjszakáját.

Újév napjának délutánján a DAF szervizkamion megérkezett a helyszínre a szükséges alkatrésszel, így az éjszaka folyamán a csapat járóképessé teszi a Scaniát. A tervek szerint vasárnap újra csatlakoznak az Africa Eco Race még Marokkóban tanyázó mezőnyéhez, és a szervizúton haladva velük együtt jutnak el Mauritánián át a Szenegáli fővárosba, az alakulat eddigi legnagyobb sikerének helyszínére, Dakarba.

„Nagyon jól kezdtünk, megnyertük az első szakaszt, de sajnos idejekorán el kellett köszönnünk címvédési esélyeinktől. Nagy tempóval haladtunk, mert már most az elején is kiélezett csatát vívtunk Elisabete Jacintóval és Tomas Tomecekkel, de sajnos egy bukkanó megtréfált bennünket. Bosszantó, hogy így alakult, de légi bemutatónkat látva René Metge versenyigazgató is úgy vélekedett, nagy szerencse, hogy nem történt komolyabb baj. Most az a legfontosabb, hogy megjavítsuk a Scaniát, kijussunk a sivatagból, és újra csatlakozzunk a többiekhez. Terveink szerint mindegy, hogy milyen nehézségek árán, de idén is eljuttatjuk a magyar nemzeti lobogót a Rózsaszín-tó partjára. Tartjuk magunkat a mottónkhoz, így a jókedvünk és a lendületünk is töretlen” – nyilatkozta a Qualisport pilótája, Kovács Miklós. 

Forrás: www.qualisport.hu

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu
.

(Ezt a cikket 285 alkalommal tekintették meg.)