Hírek Kiállítások Renault

AZ IAA 2010 SZALON JÓ TERMÉST HOZOTT A RENAULT TRUCKS SZÁMÁRA

A fogyasztás csökkentése és az alternatív energiák előnyben részesítése: ezekre a fő irányvonalakra helyezték a hangsúlyt a Renault Trucks standján a 2010-es Hannoveri Nemzetközi Szalonon, amely 241.500 látogatót vonzott. A standon szép számmal jelentek meg az ügyfelek és a szaksajtó képviselői is. Megismerkedhettek a premier előtt bemutatott OptiTrack ideiglenes összkerékhajtási rendszerrel, a Solutions Optifuel megoldás együttessel, amely akár 15 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, az alternatív energiaforrásokkal működő CleanTech járművekkel, illetve a Renault Premium Route modellel, amelyet a « Fehrenkötter » teszt a kategória legjobbjának minősített a fogyasztás és a karbantartási költségek alapján. Rendelésben sem volt hiány: 852 megrendelést számolhatott össze a Renault Trucks, ami 16 százalékkal több, mint a legutóbbi, 2008-as szalon eredménye.

Az idei Hannoveri Nemzetközi Szalon különösen jól sikerült a Renault Trucks számára. A francia gyártó az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére és az alternatív energiákra helyezte a hangsúlyt. A két héten át tartó eseményre 241.500 látogató érkezett. A Renault Trucks standon 700 sajtódossziét osztottak szét az újságírók között, több mint 850 járműmegrendelőt írtak alá, és mintegy húsz bérleti szerződést kötöttek. A látogatók különösen nagyra értékelték, hogy tesztelhették a kamionverseny szimulátorokat, amelyen a Racing by Renault Trucks videójáték 2010-es változatán játszhattak (továbbra is ingyen letölthető a www.renault-trucks.com/truckracing honlapról). Nagy érdeklődést váltott ki a Renault Trucks – MKR Technology csapat pilótáinak látogatása a standon, valamint a FanatiX csoport breakdance táncosainak rendkívül kifejező, óránként megtekinthető show műsora a teherautók szomszédságában.

Az idei szalonon a Renault Trucks a takarékosabb üzemanyag-fogyasztást, illetve az alternatív energiák kifejlesztését célzó megoldásokat helyezte előtérbe.

Ennek az eljárásnak része a világpremier előtt bemutatott OptiTrack rendszer, amely ideiglenes összkerékhajtást tesz lehetővé. A kerékagyban elhelyezett két hidraulikus motornak köszönhetően a jármű a műszerfalon található gomb egyszerű megnyomásával 4×2-es módból 4×4-es módba vált 30 km/h menetsebességig. Így a jármű könnyen megbirkózik a nehéz helyzetekkel, és nem jelent gondot, ha terepen kell vele haladni. Ez a megoldás különösen azoknak az ügyfeleknek lehet vonzó, akiknek esetenként nehéz terepen is kell menni, ugyanakkor fuvarjaik többségét közúton bonyolítják.

A távolsági fuvarozás sztárja a Renault Premium Route, a Fehrenkötter teszt győztese. A német Transaktuel magazin és a Fehrenkötter szállító vállalat által közösen szervezett teszten három éven át hét európai márka egy-egy teherautóját tesztelték valós üzemeltetési körülmények között. A győzelmet a Premium Route szerezte meg, amely a legkedvezőbb fogyasztással és a legkisebb üzemeltetési költséggel vívta ki a megtisztelő címet.

A Renault Trucks bemutatta a Solutions Optifuel megoldás együttest, amely tartósan és jelentősen csökkenti a fogyasztást. A megoldás együttes a Renault Trucks műszaki tudásának legjavát (SCR, Optitronic automatizált váltó, vagy Optidriver+, automatikus motorleállítás stb.) tartalmazó Optifuel Technology-ból, valamint az Optifuel Programból áll. Ez utóbbi maga is három különböző elemből épül fel, amelyeket a Renault Trucks egymástól elválaszthatatlannak tart a fogyasztás tényleges mérsékléséhez: a gazdaságos vezetésről szóló képzés (Optifuel Training), a fogyasztás követésére és a vezetési stílusok kiértékelésére szolgáló program (Optifuel Infomax), valamint a Club Optifuel Program. Ez az átfogó ajánlat egyedülálló a piacon. Tartós és konkrét üzemanyag-megtakarításhoz vezet, egyes sofőrök esetében ennek mértéke a 15 százalékot is elérheti. Megtakarítást eredményez a karbantartás terén, és javítja a baleseti statisztikát. Eddig több mint 300, különböző méretű vállalat választotta már az Optifuel Programot, ami 14.000 járművezetőt érint.

Az alternatív energiaforrások kutatásában és kifejlesztésében hosszú idő óta elkötelezett Renault Trucks a Hannoveri Szalonon mutatta be először a Clean Tech védjegyet, amellyel a márka az alternatív energiahordozókkal működő teherautóit jelöli. A logo – kék alapon fehér betűk – felkerül minden Renault Trucks járműre, amely 100 százalékban elektromos, hibrid, vagy földgáz működtetésű. A gyártó bemutatta az elektromos Maxity modellt, amelyet 2011-től kezdenek forgalmazni, valamint a Premium Distribution Hybrys típust, amely jelenleg Brüsszel utcáin fut a belga Coca-Cola üzemeltetésében.

Az IAA szalon arra is jó alkalom volt a Renault Trucks-nak, hogy bemutassa legújabb Start&Drive ajánlatait a német piacon. Ez egy központi karbantartási és javítási szerződés, amely azoknak az ügyfeleknek szól, akik hosszú távra szeretnék előre tervezni karbantartási költségeiket, és a járművek maximális üzemképességére törekednek.

A stand közepén magasodott a Renault Trucks – MKR Technology csapat Premium Course versenygépe. Egy héttel a szalon vége után a csapat Európa bajnoki címet szerzett, már az együttműködés első évében! Kivételes teljesítmény ez az egyre emelkedő színvonalú bajnokságban, amely évről évre magasabbra teszi a lécet a műszaki tudás terén. A Renault Trucks és az MKR Technology közös munkájának és törekvésének gyümölcse, az Európa bajnoki cím csak a kezdete a nem mindennapi közös kalandnak.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 329 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical