TomTom PRO 7100 Truck. Magyarország adatbázissal

Tavaly október tájékán már hírt adtunk róla, hogy megjelent a TomTom GO 7000, amely gyakorlatilag a Becker z302 ellenlábasaként készült. Természetesen a GO 7000 az interneten érzi jól magát, hiszen képes használni, a nálunk már beharangozott, de sohasem megvalósított Live szolgáltatást

Nézzük mit is tudott a TomTom GO7000?

A készülék több nyelven is képes a hangutasítások értelmezésére, és a telefonos kihangosítás lehetőségét is tartalmazza a készülék. Így próbálják segíteni a drivert, hogy minden figyelmét a vezetésre tudja fordítani.

A szoftver tartalmazza a magasság, szélesség, hosszúság, és súly adatokat is néhány országban, úgymint: Ausztria, Belgium, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Hollandia, Spanyolország és Svájc. A GO7000 is a TeleAtlas térképeit használja.

A Live szolgáltatáson keresztül a legfontosabb adatokat le tudja kérni az internetről, úgymint üzemanyag ár, időjárás, kamerák, és természetesen a Google helyi keresés funkciója is működik néhány országban. Belgium, Franciaország, Németország, Portugália, Hollandia, az Egyesült Királyságban és Svájcban.

A TomTom GO7000-t felkészítették a WEBFLEET ®, illetve a LINK 300 szolgáltatás fogadására is. Ezek lényege, hogy a rendszer nem csak az adatok fogadására, hanem az adatok küldésére is alkalmas. Így irányítható a gépkocsivezető akár egy közbülső címen, például áru felvételére is. Természetesen a MapShare és az IQ Routes is segíti a vezetőt.

A TomTom GO 7000, és a LINK 300.

Néhány fontosabb adat a készülékről:

– 4,3″-os, 16:9-es LCD, 480×272
– SD kártyahely, SD, MMC kompatibilis, max 4GB
– Magas érzékenységű GPS vevő
– Bluetooth
– beépített mikrofon, és hangszóró
– jó minőségű kéznélküli kihangosítás

És amiért most ismét beszélünk a készülékről az-az, hogy megjelent az utódja a TomTom PRO 7100 Truck. Hogy ez számunkra miért fontos hír? Mert a térképadatbázisba bekerültek Dánia, Magyarország és Svédország kamionos adatai is. Így a TomTom PRO 7100 Truck, már 15 országban tud segítséget nyújtani a kamionosok számára.

– szélesség
– hosszúság
– magasság
– súly
– egy tengelyre eső súly

Ezenkívül a szoftver a TTS funkciót is ismerni fogja, és természetesen a fejlett sávinformáció sem marad ki belőle. Várható megjelenése, 2010 év végére várható, és az ára körülbelül 400 euro lesz.

Eredeti hír: navigadget

Forrás: Navi Gyurci
.

(Ezt a cikket 260 alkalommal tekintették meg.)