Hírek Statisztikák

MGE – októberi haszongépjármű adatok részletes táblázatokkal

A kishaszonjármű piac az októberi kisebb megtorpanás után ismét növekedést mutat. A nagyhaszon jármű értékesítés tovább folytatódó emelkedést és éves összehasonlításban már kumulált növekedést mutat 2009 hasonló időszakához képest. Cikkünkben a részletes táblázatokkal próbáljuk az értékesítési adatokat szemléltetni – tájékoztatott a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.

A kishaszon járművek területén a javulás az utóbbi időszakban hónapról hónapra is emelkedő tendenciája a szeptemberi megtorpanást követően októberben folytatódott. Ez azt jelenti, hogy a kishaszon járműveket elsősorban használó kis-, és középvállalatok helyzete stabilizálódik, munkájukhoz egyre inkább szükség van ezekre a járművekre, illetve régebbi járműveik lecserélésére. A kishaszon jármű forgalomban több mint 90% a vállalati értékesítés aránya. Itt is megfigyelhető az a trend, hogy az év eleji jelentős 56%-os visszaesés 22%-ra mérséklődött.
Az új nagyhaszon járművek értékesítése területén folytatódott az a trend, amely 2009. október hónaphoz képest jelentős növekedést mutat. Az első negyedévi 45% visszaeséshez képest időarányosan a nagyhaszon jármű piac 15%-al felette van az előző év hasonló időszakának. Fontos lenne, hogy a kormányzat azonos környezetvédelmi mércét alkalmazzon a használt és az új tehergépkocsik magyarországi forgalomba helyezése feltételéül és megszűnne a használt import indokolatlan verseny előnye. 

Forrás: Integrátor Fórum
.

(Ezt a cikket 225 alkalommal tekintették meg.)