Miért éri meg teherautót bérelni?

Mikor éri meg teherautót bérelni, és milyen előnyökkel jár ez a szolgáltatás?

Forrás: univan.hu

Egy költözés, egy nagybevásárlás, vagy akár egy hétvégi kiruccanás is komoly logisztikai kihívást jelenthet, ha nem rendelkezünk megfelelő méretű autóval. Ilyen esetekben a teherautó bérlés ideális megoldást nyújthat, kényelmesebbé és stresszmentesebbé téve a szállítást. De vajon mikor éri meg teherautót bérelni, és milyen előnyökkel jár ez a szolgáltatás?

Forrás: univan.hu

A céges teherautó bérlés előnyei:

Az Univan kisteherautó centrumnál a tartós teherautó bérlők nagy része céges ügyfél. A cégeknek különösen megéri teherautót bérelni. A következő indokok miatt dönt sok cég a bérlés mellett:

 • Nincs tőke igény: Nem kell a saját tőkéjüket autóvásárlásra fordítani, hiszen a legdrágább tőke mindig a saját tőke. A vállalkozás ezt a pénzt mindig jobb, ha a tevékenységére fordítja.
 • Kiszámítható költségek: A bérleti szerződésnek köszönhetően fix költségekkel számolhatnak, amit teljes egészében el is tudnak számolni.
 • Adminisztrációs egyszerűsítés: A bérlő cégnek összesen havi egy számlát kell kezelnie.
 • Kényelem: Nem kell a szervizeléssel bajlódni, ami a mai viszonyok között komoly fejtöréssel és költségekkel járhat.
 • Rugalmasság: Egy bérautót könnyebb nagyobbra cserélni, ha változik a fuvar feladat.

Mikor éri meg teherautót bérelni magánszemélyeknek?

Számos oka lehet annak, hogy miért érdemes teherautót bérelni. Íme néhány példa:

 • Költözés: Akár egy lakásból a másikba költözik, akár egy új városba költözik, a teherautó bérlés ideális megoldást nyújt bútorai, dobozai és egyéb ingóságai szállítására.
 • Nagybevásárlás: Ha nagy mennyiségű bevásárlást kell végeznie, a teherautó bérlés kényelmesebb és praktikusabb megoldást nyújt, mint a többszöri túra a személyautójával.
 • Hétvégi kiruccanás: Ha kempingezni, túrázni vagy biciklizni indul, a teherautó bérlés ideális megoldást nyújt felszerelése, sátra és kerékpárjai szállítására.
 • Háztartási hulladék elszállítása: Ha nagy mennyiségű háztartási hulladékot kell elszállítania, a teherautó bérlés praktikusabb és olcsóbb megoldást nyújt, mint a konténeres sitt lerakás.
 • Építőanyagok szállítása: Ha otthoni felújítást tervez, a teherautó bérlés ideális megoldást nyújt az építőanyagok, szerszámok és gépek szállítására.

A teherautó bérlés előnyei:

 • Rugalmasság: Az Univan kisteherautó centrum különböző méretekben és teherbírásban, kínál bérelhető kisteherautókat, így biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő típust. Akár egy kis furgonra, akár egy nagy platós teherautóra van szüksége, náluk megtalálja a tökéletes megoldást.
 • Költséghatékonyság: A teherautó vásárlása és fenntartása jelentős kiadással járhat, beleértve a vételárat, a biztosítást, az adókat, a karbantartást és a javításokat. Ezzel szemben a teherautóbérlés csak akkor terheli a pénztárcáját, amikor ténylegesen szüksége van a járműre. Így tehát ideális megoldást nyújt azoknak, akiknek csak alkalmanként van szükségük teherautóra.
 • Kényelem: A bérelt teherautók általában jól felszereltek és kényelmesek, így a vezetés és a rakodás is komfortosabb élményt nyújt. Sok modell légkondicionálóval, rádióval, navigációs rendszerrel és tolatókamerával is rendelkezik, amelyek megkönnyítik a vezetést és a parkolást.
 • Időmegtakarítás: A teherautó bérlés rengeteg időt takaríthat meg Önnek. Nem kell aggódnia a jármű beszerzése, karbantartása és biztosítása miatt, így a szállításra koncentrálhat.
 • Stresszmentes szállítás: A teherautó bérlés segít elkerülni a szállítással járó stresszt. Nem kell aggódnia a csomagok elhelyezése, a rakodás és a szállítás miatt, a bérlési díj magában foglalja a rakományrögzítő kellékek bérlését is.

A teherautóbérlés számos előnnyel jár, többek között rugalmassággal, költséghatékonysággal, kényelemmel, időmegtakarítással és stresszmentes üzemeltetéssel. Ha tehát olyan szállítási megoldásra van szüksége, amely gyors, egyszerű és megfizethető, a teherautó bérlés ideális megoldás lehet.

W.P.

(Ezt a cikket 18 alkalommal tekintették meg.)