Az Apollo Tyres felkészül a 2024-es kamionverseny-bajnokság kezdetére

Az első forduló május 25-én kezdődik az olaszországi Misano World Circuit Marco Simoncelli pályán.

Forrás: Apollo Tyres - CONSTANS PR

Az SL Apollo Tyres Trucksport befejezi a felkészülést a Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) következő fordulójára, amely 2024. május 25-én kezdődik az olaszországi Misano World Circuit Marco Simoncelli pályán.

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

A 2023-as rendkívül sikeres debütáló szezonra építve az SL Apollo Tyres Trucksport a tél folyamán széles körű előkészítő munkát végzett a versenykamion versenyképességének és megbízhatóságának optimalizálása érdekében. Az egyik fő cél a tavalyi mechanikai problémák kiküszöbölése, ezáltal maximalizálva a futamgyőzelmek lehetőségét a következő öt hónapos szezonban.

A 2023-as szezonban az SL Apollo Tyres Trucksport több dobogós helyezést ért el, valamint az összesített bajnokságban a lenyűgöző harmadik helyet szerezte meg. Emellett a csapat versenyzője, Sascha Lenz a szezon során nyújtott egyéni teljesítménye elismeréseként hazavihette a rangos Driver’s Driver Award díjat, amelyet az FIA ETRC többi versenyzője szavazott meg.

Az idei szezonban a 36 éves német versenyző nyolc futamon vesz részt Európa neves pályáin, köztük az ikonikus Nürburgringen és Le Mans-ban, mielőtt az utolsó versenyen, a spanyolországi Circuito de Madrid Jaramán, október 5-én.

A közelgő FIA ETRC szezonban az FIA irányító testülete által előírt technikai változtatások sorát vezetik be, többek között új gumikeverékre vonatkozó követelményt és az első tengelyekre vonatkozó új korlátozásokat. Ez lesz a közelmúlt legátfogóbb technikai változtatások sorozata, amelyek jelentősen megváltoztatják az egyes teherautók jellemzőit, különösen a fékezés és a felfüggesztés reakcióját.

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

Az Apollo Tyres a szimulációs szoftverek terén szerzett szakértelmét kihasználva egész évben elemezte és meghatározta a legjobb beállításokat, hogy segítsen egy innovatív új tengely kifejlesztésében, amely a csapat MAN TGS teherautójának nagyfokú stabilitást biztosít kanyarodáskor és nagy sebességnél. Mivel a legfontosabb riválisok új versenykamionokat építenek és tesztelnek a következő szezonra, az SL Apollo Tyres Trucksport olyan helyzetben van, hogy már a bajnokság korai szakaszában győzelmeket szerezzen.

„Az elmúlt szezonban elért több dobogós helyezés lenyűgöző eredmény volt Sascha és a csapat számára” – mondta Yves Pouliquen, az Apollo Tyres Europe értékesítési és marketing csoportvezetője. „Keményen dolgoztak a teherautó finomításán és a fejlesztések bevezetésén az összes területen, hogy biztosítsák, hogy 2024-ben még több futamgyőzelemért szálljunk versenybe. A kihívásokkal teli debütáló szezon során szerzett értékes meglátásokkal, és nagyon magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy képesek vagyunk teljesíteni néhány ambiciózus új célt.”

Az SL Apollo Tyres Trucksportról további információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.vredestein.hu/ 

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

(Ezt a cikket 20 alkalommal tekintették meg.)