A Waberer’s saját fejlesztésű alkalmazással ösztönözi gépjárművezetőit a gazdaságos vezetésre

900 tonna széndioxid-kibocsátás csökkenést várnak éves szinten a nemzetközi fuvarozási szegmensben a most bevezetett megoldás használatával. 

Forrás: Waberer's

900 tonna széndioxid-kibocsátás csökkenést várnak éves szinten a nemzetközi fuvarozási szegmensben a most bevezetett megoldás használatával. 
Forrás: Waberer’s

A Waberer’s innovatív megoldással lép előre a fenntarthatóság és az üzemanyag-takarékos operáció terén. Az újonnan fejlesztett mobilalkalmazás célja, hogy a gépjárművezetőket a környezettudatos és gazdaságos vezetési stílusra ösztönözzék. Ez az alkalmazás a sofőrök vezetési technikáit elemzi, és konkrét, személyre szabott tanácsokat nyújt a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás érdekében. ​Bevezetése a nemzetközi fuvarozási szegmensben indul, majd az év második felében kiterjesztésre kerül a belföldi fuvarozás felé is.  

Az alkalmazás több szempont szerint értékel: Ilyenek például a tempomat használata, a szabadonfutás, valamint az effektív fékezés. A gépjárművezetők pontszámokat kapnak a teljesítményük alapján, napi, heti és havi elemzéseket kapnak, amelyek segítségével nyomon követhetik fejlődésüket.  ​ 

Az alkalmazás használatára motiváválják a gépjárművezetőket azzal, hogy üzemanyag-megtakarítási bónuszt fizetnek részükre, ezért örömmel fogadták a bevezetését: 

Nagyon részletes az alkalmazás, ennél jobban nem lehet elmagyarázni, mit kell csinálni, a kinézete nekem tetszik, átlátható, egyszerű használni, használni fogom a jövőben is” – kommentálta Nagy János gépjárművezető a fejlesztést.  

Nem csak a vezetési stílus folyamatos javításához járul hozzá, hanem az üzemanyagfogyasztás csökkenésével közvetve a Waberer’s csoport károsanyag-kibocsátását is csökkenti, így ez a kezdeményezés nem csak a vállalat gazdasági hatékonyságát növeli, hanem fontos lépést jelent a környezettudatos működés felé is. Bevezetése összhangban áll a cégcsoport fenntarthatóságra vonatkozó stratégiájával, és példaként szolgálhat más szállítmányozási vállalatok számára is.

Forrás: Waberer’s

(Ezt a cikket 94 alkalommal tekintették meg.)