A Renault Trucks bemutatja DOLPHIN kutatási és fejlesztési projektjét

A Renault Trucks folytatja kutatási befektetéseit, hogy egyre hatékonyabb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású járműveket kínálhasson.

Forrás: Renault Trucks

A Renault Trucks folytatja kutatási befektetéseit, hogy egyre hatékonyabb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású járműveket kínálhasson, amelyek képesek alkalmazkodni a közlekedési ágazat változásaihoz. Az együttműködésen alapuló DOLPHIN projekten keresztül a gyártó egy elektromos laboratóriumi jármű kifejlesztését tűzte ki célul, hogy előkészítse az utat az elektromos hosszú távú teherautók jövő generációja előtt. A cél a technológiai innováció lehetőségeinek felmérése az energia- és környezetoptimalizálás, a biztonság, az ergonómia és a fedélzeti kényelem terén.

A DOLPHIN projektet (Development Original truck Lab for Physical Integration) a Renault Trucks vezeti az Auvergne-Rhône-Alpes régióban működő ipari és tudományos kutatópartnerekből álló konzorciummal. A konzorcium tagja a Lamberet, a hűtős félpótkocsik gyártója; SafetyTech – a Gauzy Compagny, a vezetési kényelem és biztonsági megoldások szakértője az autóbuszok, lakóautók és teherautók számára; a Laboratoire de Mécanique des Fluides et d’Acoustique, a Laboratoire Ampère, a Laboratoire de Mécanique des Contacts et des Structures, többek között az INSA (National Institute of Applied Sciences) felügyelete alatt; és a Laboratoire de Psychologie Sociale et Cognitive, amelyet a Clermont Auvergne Egyetem felügyel.

Ennek az együttműködési projektnek az a célja, hogy egy teljesen elektromos teherautóra épülő bemutató járművet építsenek, amely három kutatási területen teszteli és értékeli a technológiai innovációkat:

  • Energia- és környezetoptimalizálás, a kutatás a teljesen elektromos járművek aerodinamikájára és általánosabban a teljes szerelvény energiahatékonyságára összpontosít.
  • Biztonság a közlekedők számára, speciális berendezések integrálásával a veszélyeztetett úthasználók észlelésének javítása érdekében.
  • Ergonómia és fedélzeti kényelem, teljesen újratervezett műszerfallal és új belső felszerelésekkel, amelyek innovatív fedélzeti élményt biztosítanak a vezető jólétének középpontjában.

A karosszériafelszerelések optimalizált kezelését lehetővé tevő új mobilalkalmazásokat is tesztelni fognak.

A Renault Trucks számára a DOLPHIN projekt egy módja annak, hogy felkészítse elektromos teherautói jövőbeli generációit az új technológiák feltárásával és előrehaladásával. A laboratóriumi teherautó gyártása 2024 tavaszán kezdődik.

A DOLPHIN projekt nyerte a „CORAM 2022” projektfelhívást (Comité d’Orientation pour la Recherche Automobile et Mobilité), amely olyan innovációs projekteket támogat, amelyek felgyorsítják a jövő járművére való átállást. Ezt a francia kormány finanszírozta a France 2030 részeként, valamint az Európai Unió – Next Generation EU a France Relance terv részeként.

Forrás: Renault Trucks

(Ezt a cikket 94 alkalommal tekintették meg.)