A magyar fuvarozók is forgalomlassító demonstrációt terveznek a Záhony-Csop határátkelő előtt

Decemeber 11-től (hétfőtől) a magyar fuvarozók is demonstrációt terveznek, amellyel a 4-es főúton Záhony-Csop határátkelő irányába és irányából lassítják a teherforgalmat.

Záhony – ORFK felvétele H.Szabó Sándor

A Lengyelekhez és Szlovákokhoz hasonlóan, decemeber 11-től (hétfőtől) a magyar fuvarozók is demonstrációt terveznek, amely szerint a 4-es főúton Záhony-Csop határátkelő irányába és irányából lassítanák a teherforgalmat.

A demonstráció bejelentése folyamtban van a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz. A szervezők az engedélyt még nem kapták meg, a bejelentés eredményéről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A demonstráció tervezett kezdő és befejező időpontja: 2023. 12. 11. 10:00 óra – 2023. 12. 31. 24:00

A gyűlés tervezett célja: Figyelemfelhívás az Európai Bizottság és a magyar Kormány felé az Európai Unió és Ukrajna, valamint Moldávia között megkötött, a közúti áruszállítást részben liberalizáló megállapodás azonnali felülvizsgálatának haladéktalan megkezdésének szükségességére.

A demonstráció tervezett programja: A 4. számú főúton a Záhony-Csop határátkelőre tartó, továbbá a Záhony-Csop határátkelőről Magyarország irányába érkező tehergépjárművek forgalmának lassítása (a személygépkocsi és autóbusz forgalom korlátozása nélkül).

A blokádon óránként 2-2 tehergépjárművet terveznek átengedni mindkét irányba (ide nem értve az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, gyorsan romló élelmiszert szállító; a katasztrófa- és vízkárelhárítást, -megelőzést, valamint segítségnyújtást végző; a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, valamint az igazoltan humanitárius célú szállításban résztvevő tehergépjárműveket).

Forrás: Ignácz József Péter

Kapcsolódó cikk:

Magyar fuvarozói demonstráció várható Záhonyban

(Ezt a cikket 2438 alkalommal tekintették meg.)