Kategóriák

Kategóriák

Érdekvédelem Hírek Külföld

A szlovák fuvarozók is lezártak egy ukrán határátkelőt

Egyórás határlezárást tartott csütörtökön délután a Felsőnémetinél (Vysné Nemecké) lévő szlovák-ukrán határátkelőnél a Szlovák Szállítmányozók Uniója (UNAS), annak az előírásnak a visszaállítását követelve, hogy az ukrán szállítmányozók egyéni engedélyek alapján léphessenek az Európai Unió (EU) területére – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az UNAS bejelentésére hivatkozva.

.

A szállítmányozó szervezet által „a keleti határ jelképes blokádjának” nevezett határzár csak az ukrán szállítmányozókra vonatkozik, s arra csütörtökön délután egy és két óra között került sor. Az UNAS közlése szerint a határlezáró akción lengyel fuvarozók is részt vettek, s az akció azoknak a lengyel szállítmányozóknak a támogatását is célozza, akik az említett célt követve blokád alá vették a lengyel-ukrán határt.

„Figyelmeztetésként egy órára lezárjuk a határt. A célunk az, hogy támogassuk a lengyel kollégákat és minden fuvarozót az EU-ban. Követeljük, hogy az Európai Bizottság azonnali hatállyal vezesse vissza az ukrán járművekre vonatkozó szállítmányozási engedélyeket, mivel a mostani helyzet kárt okoz az (ukránokkal) versenyezni nem képes európai cégeknek” – mondta a tervezett akcióról Stanislav Skala, az UNAS elnöke.

Rámutatott: szervezetük sem ért egyet az EB azon korábbi rendeletével, amely az ukrajnai konfliktus kezdetét követően az ukrán fuvarozók számára eltörölte a szállítmányozási engedélyek addig alkalmazott rendszerét.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 37 alkalommal tekintették meg.)