Kategóriák

Kategóriák

Aktuális Hírek Kiemelt hírek Logisztika Szállítmányozás Vezércikk

A cargo-partner új LCL szolgáltatása speciális megoldást nyújt a veszélyes áruk szállítására

A nemzetközi szállítmányozó ismét bővíti LCL-megoldásainak körét, és új tengeri gyűjtőkonténeres szolgáltatást vezet be a Kínából Európába tartó veszélyes áruk számára. Az új szolgáltatás kitűnő megoldást nyújt az autóipari alkatrészek, akkumulátorok és a különböző típusú már beépített áramforrást tartalmazó elektronikai termékek szállításához.

Forrás: cargo-partner

Miközben a hajótársaságok járatlemondással reagálnak az alacsonyabb keresletre, a cargo-partner nagyobb rugalmasságot kínál ügyfelei speciális igényeire, és új heti gyűjtőkonténeres szállításokat indít. Az új szolgáltatás a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) szerinti 8. és 9. osztályba tartozó veszélyes áruk számára kínálnak szállítási megoldást. Ezek az osztályok többek között olyan termékeket tartalmaznak, mint a különböző típusú akkumulátorok, és elektronikus eszközök (járművek, kézi szerszámok, kerékpárok és rollerek), valamint számos egyéb, beépített áramforrással ellátott termékek.

Az új LCL-megoldást heti rendszerességgel vehetik igénybe a cég ügyfelei Sanghaj és Koper között, kikötőtől kikötőig átlagosan 29 napos tranzitidővel. A kiegészítő háztól házig szolgáltatás felöleli a Kína teljes területén történő felvételt és konszolidálást, a cargo-partner budapesti és ljubljanai logisztikai központjaiban történő átrakodást, valamint az Európa-szerte történő kiszállítást. Ezen túlmenően a logisztikai szolgáltató számos tengeri szállítmányozási és „buyer’s consolidation” lehetőséget is kínál.

„Sok ügyfelünk keres megbízható megoldást az Ázsiából érkező import szállítmányaihoz – különösen azok, akik akkumulátor-alkatrészeket használnak fel vagy árusítanak” – ismerteti Felix Miletich, a cargo-partner tengeri gyűjtőkonténeres szállítmányozásáért és vállalati termékfejlesztésért felelős igazgatója. „A veszélyes árukra – többek között az elemek, akkumulátorok és egyéb újratölthető cellák széles körére – kialakított LCL-szolgáltatásainkkal stabil és észszerű alternatívát kínálhatunk más szállítási módok helyett.” 

Forrás: cargo-partner

Kiegészítő légi és közúti szállítmányozási megoldások a veszélyes áruk számára

A költséghatékony LCL tengeri szállítmányozási szolgáltatás mellett a cargo-partner igény szerint légi és közúti szállítmányozási megoldásokat is kínál a veszélyes áruk számára. 

A cargo-partnerről

A cargo-partner magántulajdonban lévő, teljes körű info-logisztikai szolgáltató, amely légi, tengeri, vasúti, közúti szállítmányozási és raktározási megoldások átfogó portfólióját kínálja. Az informatika és az ellátási lánc optimalizálása területén 40 év alatt szerzett szaktudása segítségével a vállalat személyre szabott szolgáltatásokat nyújt az iparágak széles skálájához, hogy világszerte versenyelőnyt teremtsen ügyfeleinek. Az 1983-ban alapított cargo-partner 2021-ben 1,8 milliárd eurós, 2022-ben közel 2,05 milliárd eurós árbevételt ért el, és jelenleg 4000 főt foglalkoztat világszerte.

Forrás: cargo-partner

(Ezt a cikket 20 alkalommal tekintették meg.)