Kategóriák

Kategóriák

Aktuális Hírek Járműtechnika Kiemelt hírek Márkahírek Vezércikk Volvo

A Volvo FL már 320 lóerős motorral is elérhető

A Volvo Trucks mostantól még erősebb, 320 lóerős motorral is kínálja a középkategóriás FL típusú teherautóját, így a modell a fuvarfeladatok még szélesebb körét képes kiszolgálni.

A 320 lóerős motorral a Volvo FL modell kiváló választás a kihívásos feladatokhoz is, mint például a tűzoltás, a mentési akciók és az építkezések. Forrás: Volvo Trucks

A Volvo FL a svéd gyártó egyik középkategóriájú tehergépkocsi modellje, amely maximum 19 tonnás szóló jármű össztömegig érhető el. Az elérhető alváz- és fülkevariációk számának köszönhetően a Volvo FL egy igazán sokoldalú jármű, amely az újonnan elérhető, 320 lóerős motornak köszönhetően most a fuvarfeladatok még szélesebb körére képes megoldást nyújtani. Az új motorral a Volvo FL még hatékonyabban alkalmazható az olyan kihívásos területeken, mint a tűzoltás, a mentési feladatok és az építőipar. 

“Ez a középkategóriás teherautó már eddig is kedvelt modell volt a városi fuvarfeladatok megoldásához. Az új, erősebb motor több nyomatékot képes leadni, amikor arra szükség van, így a Volvo FL még vonzóbb választás lehet, hiszen a 320 lóerővel a nagy vízpumpákkal vagy darukkal ellátott felépítmények is könnyedén üzemeltethetők” – mondja Kenneth Ackerberg, a Volvo Trucks termékmenedzsere. 

Az új, 320 lóerős motorral a városi áruszállítási feladatok kivitelezése is könnyebbé válhat, főleg azokon a területeken, ahol a domborzati viszonyok kihívások elé állítják a járművet és sofőrjét. Az 1200 Nm-es forgatónyomatékhoz tervezett, nyolcsebességes automata váltóval ellátott járműben egyedileg állítható, hogy a vezetési stílus a teljesítményre vagy a gazdaságosságra fókuszáljon, a sofőr igényeinek megfelelően.

Forrás: Volvo Trucks

A Volvo FL típus előnyei közé tartozik még a tágas vezetőfülke, a tökéletes kilátás és a teljesen automata sebességváltás. A motor hatékony égési eljárásának és egyedi kipufogó rendszerének köszönhetően, mely ötvözi az SCR és a DPF technológiákat, alacsony üzemanyag-fogyasztás, hosszú szerviz-intervallumok és extra alacsony károsanyag-kibocsátás érhető el. 

Mind a 320 lóerős D8K320 motor, mind a 240 lóerős D5K240 motor elérhető tisztán biodízellel üzemeltethető változatban is. A nyolcliteres motor 12-19 tonnás, az ötliteres változat 10-16 tonnás jármű össztömegig érhető el.

Műszaki adatok a Volvo FL-ről:
Motor: D5K 210-240 lóerővel; D8K 250, 280 vagy 320 lóerős változatban
Hengerek száma: négy vagy hat
Nyomaték: akár 1200 Nm
Szóló jármű össztömeg: 10-19 tonna
Szerelvényben megengedett legnagyobb össztömeg: 36 tonna
Sebességváltó: 8AP1200
Alváz: 4X2 vagy 4X4
Tengelytávolság: 3250-6800 mm

Forrás: Volvo Trucks

(Ezt a cikket 29 alkalommal tekintették meg.)