Kategóriák

Kategóriák

Ajánlatok Aktuális Alkatrész Hírek Kiemelt hírek Vezércikk

Az Apollo Tyres új generációs tehergépkocsi gumiabroncsa jobb hatékonyságot és tartósságot biztosít

Az Apollo Tyres piacra dobta az EnduRace RA 2 tehergépkocsi gumiabroncsának második generációját a regionális szállításhoz, amely új futófelület-kialakítást és továbbfejlesztett anyagokat vezet be, hogy javítsa az egész évre kiterjedő tapadást és kezelhetőséget, valamint alacsonyabb gördülési ellenállást és jobb tartósságot biztosítson. A 22,5 colos felnikre 315/70-es méretben kapható gumiabroncsot átfogóan áttervezték, így átlagosan 5%-kal növelték a futásteljesítményt*. 

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

Az Európában kifejlesztett és gyártott EnduRace RA 2 kompakt, új futófelületi kialakítással rendelkezik, amely elődjénél szélesebb érintkezési felületet biztosít. Az átdolgozott keverék javított kopási tulajdonságokkal rendelkezik, míg a módosított peremszerkezet és az alacsony hiszterézisű integrálása, a gumiabroncs nagy igénybevételnek kitett  elemeibe, védelmet nyújt a terhelés alatti deformáció ellen.

A vállalat első generációs „RA” abroncsához képest az új EnduRace RA 2 10%-kal csökkenti a gördülési ellenállást* és 1 dB-lel alacsonyabb átlagos zajszintet biztosít, miközben 10%-kal javítja a tapadást.

Az EnduRace RA 2 a legújabb termék, amely az Apollo Tyres „Invisible Groove Technology” (rejtett barázda technológia) innovatív barázdamintázatát tartalmazza, amely a „Multi-Edge” vállblokkokat tartalmazza, és amely az abroncs teljes élettartama alatt fokozott tapadást, vonóerőt és tartósságot biztosít. Emellett kiváló kezelhetőséget biztosít különböző kihívást jelentő felületeken, például havon. A gumiabroncs nehéz időjárási viszonyok között való viselkedését a ” hármas hegycsúcs hópehellyel” (3PMSF) jelöléssel tanúsították. 

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

John Nikhil Joy, az Apollo Tyres európai klaszterigazgatója – tehergépkocsi- és buszabroncsok – elmondta: „Az EnduRace RA első generációját 2021-ben vezettük be; azóta az abroncs népszerűsége egyre nőtt a közép- és távolsági fuvarozók körében Európa-szerte. Eközben fokoztuk a tehergépkocsiabroncsok kutatásába és fejlesztésébe történő beruházásainkat, amelyet az ügyfeleinktől kapott közvetlen visszajelzések vezéreltek. Ez lehetővé tette számunkra, hogy felgyorsítsuk a formatervezési és anyaginnovációk bevezetését – az eredmény egy új RA termék, amely kiemelkedik ebből a rendkívül versenyképes szegmensből.”

Az új EnduRace RA 2 még ebben a hónapban piacra kerül.


* Az adatok a 315/70 R22.5 méretű fejlesztői méretben az előd EnduRace RA gumiabronccsal végzett belső tesztelésen alapulnak.

Forrás: Apollo Tyres – CONSTANS PR

(Ezt a cikket 25 alkalommal tekintették meg.)