Kamion Eb – Futamgyőzelemmel és harmadik hellyel tovább nőtt a címvédő Kiss előnye

A vasárnapi első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig harmadikként ért célba Kiss Norbert.

Mogyoród, 2021. június 13. Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzõje, a Gyorsasági kamion Európa-bajnokság elsõ fordulója harmadik futamának gyõztese a Hungaroringen 2021. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A vasárnapi első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig harmadikként ért célba Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb lengyelországi állomásán, ezzel tovább nőtt az előnye az összetettben.

Illusztráció – MTI/Czeglédi Zsolt

A 38 éves szombathelyi pilóta a szombatihoz hasonlóan vasárnap is magabiztosan nyerte a délelőtti időmérő edzést, így a nap első, a hétvége harmadik futamán a pole pozícióból startolhatott. Ugyan a rajtot egy baleset miatt megismételték, Kiss Norbert így is jelentős fölénnyel diadalmaskodott, és második győzelmét aratta a versenynaptárban újonnan szereplő poznani pályán.

A vasárnap délutáni második 11 körös viadalt Kiss a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik pozícióból kezdte meg, de már az első körökben több helyet javított, majd végül harmadikként ért célba. Szombaton a magyar Eb-címvédő az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig ötödik volt, így három forduló után 150 ponttal áll az összetett élén. Mögötte a hatszoros Európa-bajnok német Jochen Hahn a második 120 ponttal, a szintén német Sascha Lenz pedig a harmadik 103-mal.

A gyorsasági kamion Eb három hét múlva folytatódik a Nürburgringen.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

(Ezt a cikket 32 alkalommal tekintették meg.)