Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

A kamionstopot az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik.

Kamion közlekedik az M44-es gyorsforgalmi úton Kondoros közelében 2020. december 11-én. Az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban, december 11-e délutántól használhatják az autósok az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakaszát - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleményében. MTI/Rosta Tibor

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A szaktárca közleményében emlékeztet: a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén 48 órán át lenne érvényben. A kamionstopot azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon  – írják a közleményben.

Az ünnepekre tekintettel a kamionstop főszabály szerint május 27-én, szombaton 22 órától május 29-én, hétfőn 22 óráig lenne érvényben. A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik. Így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul: május 28-án, vasárnap 6 órától 22 óráig, és május 29-én, hétfőn 6 órától 22 óráig.

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a hosszú hétvégék miatt megnövekedett áruigényeket – hangsúlyozza a minisztérium.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

(Ezt a cikket 87 alkalommal tekintették meg.)