Aktuális Ellenőrzések Hírek Kiemelt hírek Rakományrögzítés Rendőrségi hírek Vezércikk

Szabálytalan rakományrögzítés miatt szűrték ki a forgalomból

A rendőrök a tehergépjármű ellenőrzése során számtalan hiányosságot tapasztaltak.

Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság M7 Autópálya Alosztályának járőrei 2022. október 26-án 10 óra 15 perc körül az M7-es autópálya, Budapest irányába vezető oldalán figyeltek fel egy teherautóra, aminek nem megfelelően rögzítették a szállítmányát.

Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a tehergépjárművet megállították, amin az ellenőrzés során számtalan hiányosságot tapasztaltak. Az egyenruhások megállapították, hogy a tehergépjárművön levő P jelű rendszámot a sofőr jogosulatlanul használta, valamint érvényes menetlevéllel és a szállítmányozáshoz szükséges dokumentumokkal sem rendelkezett. A pótkocsi műszaki érvényessége 2 éve lejárt, arra a rakományt nem megfelelően rögzítették, a vontató szélvédőjének a jobb oldala be volt törve, fényszórói mosószivaccsal voltak kitámasztva, továbbá a fedélzeti menetíró készülékbe sem volt adatrögzítő lap behelyezve.

Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök a jármű hatósági jelzését a helyszínen elvették, a sofőrt elfogták és a Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállították. Az elkövetett jogsértések miatt az 57 éves férfival szemben szabálysértési, közigazgatási és büntetőeljárást kezdeményeztek.

Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság – Police.hu

(Ezt a cikket 234 alkalommal tekintették meg.)