Kamion Eb – Győzelemmel és hatodik hellyel zárta az idényt a bajnok Kiss Norbert

Mogyoród, 2022. június 11. A gyõztes Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzõje a gyorsasági kamion Európa-bajnokság második, magyarországi fordulója elsõ versenyének eredményhirdetésén a Hungaroringen 2022. június 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Futamgyőzelemmel és egy hatodik hellyel zárta a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonját a friss négyszeres Eb-győztes Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője, aki a spanyolországi Jaramában rendezett utolsó forduló vasárnapi első viadalát nyerte meg.

Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 37 éves szombathelyi pilóta megint legyőzhetetlen volt az időmérő edzésen, így gyakorlatilag az idény összes kvalifikációján a leggyorsabbnak bizonyult. Kiss a pole pozícióból indulva az első versenyen rajt-cél győzelmet aratott, majd a másodikon – a szezon utolsó futamán – a nyolcadik helyről startolva hatodikként ért célba.

A magyar Eb-győztes egy hete, a franciaországi Le Mans-ban biztosította be címvédését, miután ott is rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi első viadalon, s onnantól behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben.

A versenysorozat hivatalos honlapja szerint Kiss végül 115 pontos előnnyel nyerte az idei Eb-címet, miután ő 410 pontot gyűjtött, a mögötte másodikként záró, hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn pedig 295-öt.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

(Ezt a cikket 20 alkalommal tekintették meg.)