Bemutatók BYD Hírek Kiemelt hírek Környezetbarát Márkahírek Vezércikk

Az elektomobilitás szolgálatában

Elektromos teherautó szakmai napot tartott az ország egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő haszonjármű kereskedelmi vállalkozása, az Eurotrade Kft. Az eseményen a szaksajtó munkatársai megismerkedhettek a tisztán elektromos 2,4 tonnás BYD furgonnal és a 7,4 tonnás teherautóval.

Forrás: Eurotrade Kft.

A szakmai napot Szücs Attila az Eurotrade Kft. ügyvezetője nyitotta. Bemutatta az Eurotrade cégcsoportot, amihez 20 vállalat és 200 fő tartozik 3 országban. A tevékenységeik között a járműkereskedelem és pénzügyi szolgáltatások, étrendkiegészítők és vitamiok kereskedelme, ingatlanfejlesztés, naperőmű –parkok fejlesztése és üzemeletetése, solar panel és energiatároló egységek kereskedelme is megtalálható. Szücs Attila elmondása alapján az Eurotrade cégcsoport 2022. évi árbevétel meghaladhatja a 15 milliárd forintot. A járműgyártás, járműkereskedelem anomáliái természetesen az Eurotrade Kft-t is érintik, azonban számos kitörési pontot prezentált amelyek a cégcsoport jövőbeni sikereit biztosítják. 1. Iveco értékesítési tevékenység erősítése; 2. Nyitás az elektromobilitás felé; 3. Megújuló energiatermeléshez kapcsolódóan új projektek fejlesztése; 4, Online értékesítési módszerek fejlesztése; 5. Sepsiszentgyörgyön történő nagyberuházás, ami a cégcsoport romániai tevékenység központjaként fog működni; 6. Ingatlanfejlesztési tevékenységek felfuttatása.

A prezentációk sorát a BYD vállalat és az Eurotrade kapcsolatával folytatta az ügyvezető. A kínai márka 2017-ben nyitotta elektromos buszgyártó részlegét Komáromban. Az Eurotrade Kft. 2018-ban forgalomba hozta a BYD márkájú napelemeket, majd 2022-ben pedig a BYD elektromos teherautókat. A BYD világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén egymást követő négy évben is (2015, 2016, 2017, 2018). Ezt a kiváló eredményt sikerült megismételni 2022 első félévében is és a BYD világelső az elektromos autók gyártásában. Számos BYD elektromos busz közlekedik Magyarország városaiban, amiknek a vevőszolgálati hátterét az Eurotrade Kft. biztosítja, mondta el az ügyvezető.

Forrás: Eurotrade Kft.

A BYD elektromos teherautókat Herbszt Lászó termékmanager mutatta be. A BYD ETP3 furgon 2,4 tonna össztömeggel rendelkezik és 780 kg terhelhetőséggel. A raktér térfogata 3,5 m3. A jármű teljes terhelés mellett 275 km-t tud megtenni egy töltéssel. A töltési ideje DC áram esetén 0,5 óra, AC áram esetén 5,5 óra. A furgon BYD „Blade” akkumulátorral rendelkezik, ami a gyártó legújabb technológiájú elektromos áram tároló rendszere. A „Blade” akkumulátorok lítium-vas-foszfát kémiát használnak és a cellák biztonságosabbak mint a többi li-ion akkumulátor. BYD „Blade” akkumulátort használ: Maruti Suzuki, Toyota, Tesla – Ismertette Herbszt László

A másik bemutatásra került elektromos teherautó az ETM6 névre hallgat, és másabb kategóriába tartozik mint a furgon, ugyanis ez 7,4 tonna össztömeggel rendelkezik. A terhelhetőség a jármű felépítményétől is függ. A szakmai napon bemutatott dobozos felépítménnyel ellátott teherautó 2780 kg, míg a platós-ponyvás felépítménnyel ellátott jármű 3140 kg hasznos terhelhetőséggel rendelkezik. A teljesen feltöltött LiFePo4 akkumulátorral 200 km-t tehetünk meg teljes terhelés mellett – monda László. A 20%-ról 100%-ra való feltöltést DC áramon 1 óra alatt érhetjük el. A jármű fejlett vezetéstámogató rendszerekkel van felszerelve (LDW, FCW, ACC, AEBS) és 2 fajta felszereltséggel érhető el az Eurotrade Kft. kínálatában. Ebben a méretben jelenleg ez az egyetlen elérhető elektromos teherautó a piacon. Egyik konkurensnek sincs ugyanekkora méretű elektromos haszonjárműve.

Forrás: Eurotrade Kft.

A szakmai napra ellátogatók mindkét járművet kipróbálhatták, hiszen az Eurotrade Kft. kisigmándi telephelyén mind az ETM6 és mind az ETM3 teherautókból több darab is rendelkezésre áll.

A vállalat egy tesztprogrammal is készül a sajtó részére ahol hosszabb távon kipróbálhatják a járműveket az újságírók.

A BYD teherautók forgalmazásában az Eurotrade Kft. finanszírozó partnere az Euroleasing Zrt.

A járművekről bővebb információ: https://eurotrade.hu/elektromos-teherautok/

Eladó BYD gyártmányú járművek: https://eurotrade.hu/kinalat/?swoof=1&pa_gyarto=byd

Forrás: Eurotrade Kft.

(Ezt a cikket 26 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.