TIM: egy napig sem lesz kamionstop a hétvégén

Az országos tisztifőorvos három nappal meghosszabbította a korábban szombat éjfélig elrendelt hőségriasztást, a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozásának felfüggesztése ezzel automatikusan kiterjed vasárnapra is, vagyis a kamionok egész hétvégén szabadon közlekedhetnek a belföldi utakon.

Az országos tisztifőorvos három nappal meghosszabbította a korábban szombat éjfélig elrendelt hőségriasztást, a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozásának felfüggesztése ezzel automatikusan kiterjed vasárnapra is, vagyis a kamionok egész hétvégén szabadon közlekedhetnek a belföldi utakon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) pénteken az MTI-vel.

Illusztrációs fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A hétvégi forgalomkorlátozás az általános szabályok szerint júliusban és augusztusban minden szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart. A közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele mellett, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a kamionstopot. Az aktuális intézkedés a hőségriasztás eredeti véghatáridejéhez igazodva szombat éjfélig szólt, de a feloldás automatikus életbe léptetését irányozta elő arra az esetre, ha a hőségriasztást újabb napokra hosszabbítják meg.

A felforrósodott vezetőfülkében a várakozás árthat a hivatásos sofőrök egészségének, a továbbindulás után jelentősen leronthatná koncentrációs képességüket. A korlátozás felfüggesztését a szállított áruk minőségének megőrzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja. A lépésnek köszönhetően akár a kevésbé forgalmas szombat esti, éjszakai órákban is hazatérhetnek a magyar járművezetők, áthaladhat az országon a tranzitforgalom – olvasható a TIM közösségi oldalán is közzétett tájékoztatásban.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 50 alkalommal tekintették meg.)