Aktuális Hírek Kiemelt hírek Környezetbarát Márkahírek Vezércikk Volvo

A Volvo Trucks és a DHL új zéró emissziós együttműködésbe kezdett, melynek keretében 44 elektromos tehergépjárművet állítanak forgalomba

A Volvo Trucks és a Deutsche Post DHL Csoport együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja felgyorsítani a nulla károsanyag-kibocsátású járművekre történő átállást. A DHL úgy kívánja fokozni a cég elektromos nehézgépjárművekre történő áttérését, hogy összesen 44 darab új elektromos Volvo tehergépjárművet állít forgalomba Európában.

Forrás: Volvo Trucks

A tervezett megrendelés része 40 darab elektromos Volvo FE és FL modell és négy darab elektromos Volvo FM. Előbbieket a városi csomagszállításra fogják használni, utóbbiak pedig az Egyesült Királyság területén fognak regionális fuvarfeladatokat teljesíteni.

Az első járműveket már megrendelték, hat darabot az Egyesült Királyságbeli DHL Parcel, kettőt pedig a DHL Freight állít majd forgalomba. Csak ennek a nyolc járműnek az üzemeltetésével éves szinten közel 600 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátás érhető el, és közel 225 000 liter dízel üzemanyag spórolható meg.

“A Deutsche Post DHL Csoport elkötelezett aziránt, hogy az ügyfelek egyre növekvő, a fenntartható megoldások biztosítása iránti elvárását teljesítse, és hogy a hosszútávú célunkat elérjük, azaz, hogy 2050-re teljesen elérjük a zéró károsanyag-kibocsátást. Logisztikai szolgáltató vállalatként járműflottánk villamosítása fontos lépés annak érdekében, hogy a karbonlábnyomunkat a közutakon is csökkentsük. A Volvo Trucks-szal kötött megállapodásból több divíziónk is profitálni fog” – magyarázza Pablo Ciano, a Deutsche Post DHL Csoport vállalatfejlesztési ügyvezető alelnöke.

Forrás: Volvo Trucks

A DHL döntését, miszerint az elektromos járművekre történő átállást fel kell gyorsítani, nagyban befolyásolta az a tény, hogy a cég nagyon elégedett azzal az elektromos Volvo modellel, amit 2020 novembere óta használnak Londonban. Ez a West End bevásárlónegyedben utolsó kilométeres kiszállításokat végző jármű volt a legelső tisztán elektromos nehézkategóriás haszongépjármű az Egyesült Királyságban, amellyel városi logisztikai feladatokat láttak el.

“A DHL világszinten jelentős logisztikai szolgáltató vállalat, amely elkötelezett aziránt, hogy minél inkább csökkentse szerepét a klímaváltozásban. Közös munkánkkal egy szebb jövőt alkotunk, és büszke vagyok arra, hogy partneri együttműködésben dolgozhatunk tovább azon, hogy tudományos alapokon nyugvó klímasemlegességi céljainkat elérjük” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Forrás: Volvo Trucks

Az együttműködés részeként a villamosítás területén új Volvo-technológiákat vesznek át és közös fejlesztéseket is eszközölnek. Továbbá a Volvo Trucks elemzi a DHL szállítási tevékenységét, aminek eredményeképp biztosított a testreszabott elektromos szállítási megoldások sikeres bevezetése.

A Volvo Trucks 2021-ben 42%-os piaci részesedéssel vezető szerepet töltött be Európában az elektromos nehézgépjármű piacon. A Volvo Trucks a világon elsőként, már 2019-ben megkezdte a tisztán elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását. Azóta pedig számos ügyfélnek szállított elektromos haszonjárművet Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában egyaránt.

Forrás: Volvo Trucks

(Ezt a cikket 42 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro