Baleset-megelőzés Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Több tízezer sofőrt ellenőriztek a rendőrök az elmúlt hét napban

Több mint hetvenezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök az elmúlt hét napban, közülük 290 ember ellen indítottak eljárást – közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Autóst állít meg egy rendőr Budapesten, a Váci út elején 2022. április 17-én. Országszerte közúti ellenőrzéseket tartottak húsvétkor, a rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére koncentráltak. MTI/Mihádák Zoltán

A kifejezetten az ittas és bódult járművezetők kiszűrését célzó, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata műveleti csoportjának 2022-es terve alapján megrendezett ellenőrzés múlt csütörtöktől szerdáig tartott. A 290 ember felénél olyan mértékű volt az ittasság vagy a bódultság, hogy az elérte a bűncselekmény kategóriát – írták.

Járművezetőt szondáztat egy rendőr Budapesten, a Váci út elején 2022. április 17-én. MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség emlékeztetett: ebben az időszakban egy 24 órás Alkohol és Drogmaraton ellenőrzést is tartottak, amelyen 41 726 alkalommal ellenőrizték a járművezetőket. Hatvanhárom ember ellen ittas vezetés, négy ellen járművezetés bódult állapotban bűncselekmények miatt indítottak eljárást.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 42 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical