Kategóriák

Kategóriák

Aktuális Hírek Iveco Kiemelt hírek Kishaszonjárművek Külföld Márkahírek Vezércikk

Büszkén ünnepli az IVECO, hogy elkészült az 1,6 milliomodik DAILY a nagy múltú suzzarai üzemben

Rekordot jelentő mérföldkőhöz ért a márka ikonikus kishaszonjárműve – e jelentős eredmény elérése mindazok elhivatottságának köszönhető, akik az évek során a DAILY történelmét írták.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

Büszkén ünnepli az IVECO, hogy legördült a gyártósorról az 1,6 milliomodik DAILY tehergépkocsi a suzzarai üzemben (Mantua tartományban, Olaszországban). A híres létesítmény mindig is az IVECO kishaszonjármű-gyártásának referenciájaként szolgált. A DAILY egy igazi ikonikus jármű, amely több mint 40 éve folyamatosan megújul – az innováció, a sokoldalúság és a hatékonyság határait mindig tovább tágítva. Emellett ügyfelei egyre magasabb szintű igényeihez is alkalmazkodik. Ez a típus számos úttörő innovációt és az iparágban elsőként alkalmazott megoldást bevezetett már, miközben hű maradt a génjeihez. Ezeken az egyedülálló erősségeken alapul a DAILY tartós piaci sikere, amelynek hét tonna össztömegű kivitele élen jár a nagy hasznos teherbírás terén, valamint etalonnak számít a földgázüzemű kishaszonjárművek között.

A mérföldkőnek számító termelési rekordot elérő tehergépkocsi egy új DAILY furgon 35C18H V típusjelzésselés 3,0 literes, 180 lóerő teljesítményű Euro VI-E Heavy Duty dízelmotorral.

Giorgio Ricci, az IVECO suzzarai üzemének vezetője így nyilatkozott: „Rendkívül büszkék vagyunk gyárunk e fontos mérföldkövére, amely a DAILY gyártásának több mint 40 évét képviseli. Ez a típus mértékadó a piacon az olyan alapvető tulajdonságaival, mint a sokoldalúság, az erő, a robusztusság és a teljesítmény, amelyek mindig is megkülönböztették más járművektől. Az ügyfelek üzleti igényeinek megfelelően egyre korszerűbb hálózatba kapcsolhatóságot kínál, a fenntarthatóságot pedig a középpontba állítja. Az IVECO génjeihez mindig is hozzátartozó hagyományos értékekkel az új DAILY egy kiválóan teljesítő és versenyképes útitárs, kategóriájában az egyik legkisebb teljes birtoklási költséggel.”

A suzzarai üzem csapata tökéletes összhangban dolgozik a gyártási folyamat valamennyi fázisában. Ez az alváz összeszerelésétől és a fülke összeállításától a fényezésen, valamint az erőátvitel beépítésén át a belső berendezések beépítéséig és a végső átvizsgálásig tart. A gyárban különleges változatokat is készítenek katonai és tűzoltósági alkalmazásokra. Az üzem 2007 óta a World Class Manufacturing (WCM) szabvány előírásainak megfelelően működik. Ennek a termelési rendszernek a célja a nulla hiba, selejt és baleset, része pedig a folyamatos fejlesztés, amelynek középpontjában a termelési folyamatban részt vevő minden egyes gépkezelő bevonása áll.

Az üzem nemrég elnyerte a „Különleges Kitüntetés: Kiváló Fejlesztési Kultúra” díjat, amelyet az Agamus Consult nemzetközi menedzsment-tanácsadó cég és a német Automobil Produktion magazin oszt ki.

A „Mesterien kezelni a kiszámíthatatlanságot” mottóhoz híven a nehéz piaci körülmények és világhelyzet keretein belül is a technológia, illetve a munkakörnyezet fejlesztését tűzte ki céljául a suzzarai üzem. A létesítmény kihasználja csapata stratégiai vezető pozícióját, hogy irányítsa az embereit és a folyamatait, a változékonyság, bizonytalanság, komplexitás és félreérthetőség jellemezte helyzetet a folyamatos fejlődés lehetőségévé alakítva.

Forrás: Iveco – Danube Truck Magyarország Kft.

(Ezt a cikket 58 alkalommal tekintették meg.)