Hírek Kiemelt hírek Környezetbarát Külföld Márkahírek Szállítmányozás Vezércikk Volta Trucks

A DB Schenker új partnerséget jelentett be a Volta Trucks-szal

A DB Schenker új partnerséget jelentett be a Volta Trucks-szal, hogy felgyorsítsa az átállást a teljesen elektromos városi járműparkra

A DB Schenker 1470 Volta Zero elektromos teherautót rendelt elő a Volta Trucks-tól, a teljesen elektromos haszonjárműveket gyártó svéd gyártótól. Mindkét partner szerint ez az eddigi legnagyobb zéró emissziós teherautó rendelés Európában.

Forrás: Volta Trucks

A partnerség részeként a DB Schenker 2022 tavaszán és nyarán valódi körülmények között használja majd a Volta Zero Trucks első prototípusát. A tesztek eredményeit beépítik a most megrendelt 1470 jármű széria változataiba, amelyeket a Volta Trucks új szerződéses gyártóüzemében fognak előállítani az ausztriai Steyrben .

Cyrille Bonjean, a DB Schenker európai szárazföldi közlekedésért felelős ügyvezető alelnöke mondta:

„Sok kihívást kell leküzdenünk a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton. A Volta Trucks-szal kötött nagyszabású partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen növeljük flottánk villamosításának ütemét, és környezetbarátabb szállítási megoldásokba fektessünk be, így ismét közelebb kerülünk a szén-dioxid-semleges logisztikára vonatkozó célkitűzésünkhöz.”

Essa Al-Saleh, a Volta Trucks vezérigazgatója megerősítette a megállapodást a DB Schenkerrel:

„Örülök, hogy a DB Schenkert a Volta Trucks ügyfeleként üdvözölhetem. Az, hogy a DB Schenkerrel közösen Európa legnagyobb, teljesen elektromos teherautó-megrendelésén dolgozunk, azt bizonyítja, hogy a nagy áruforgalmazók bíznak abban, hogy képesek vagyunk világszínvonalú, zéró emissziós járművet időben és a lehető legjobb minőségben szállítani.”

Volta Zero bemutató teherautó vezetőfülkéje – Forrás: Volta Trucks

A logisztikai cég tájékoztatása szerint a teljesen elektromos, 16 tonnás Volta Zero-t a DB Schenker a Ruhr-vidéken és más európai terminálokon használja áruszállításra az elosztóközpontokból a városközpontokba és a városi területeken. Itt kínálja a legnagyobb előnyöket a jármű innovatív kialakítása, a sérülékeny úthasználókat védő, biztonságorientált fülke, valamint a zéró károsanyag-kibocsátású hajtáslánc. A Volta Zero-t 150-200 kilométeres, tisztán elektromos hatótávra tervezték. A DB Schenker és a Volta Trucks közösen vizsgálja meg a technológia lehetséges felhasználási lehetőségeit a választék esetleges bővítése érdekében. A bevezetés 5 országban, 10 helyen kezdődik.

A partnerség részeként ezután közösen kidolgozzák a Volta-Zero 12 tonnás változatának már korábban bejelentett specifikációit. Ezenkívül további járművezetőket kell kiképezni, és helyszíni vizsgálatokat kell végezni a járművek alkalmazásának felgyorsítása érdekében.

Forrás: Volta Trucks

A Volta Zero-ról

A Volta Zero a világ első erre a célra épített, 16 tonnás, teljesen elektromos járműve, amelyet belvárosi logisztikára terveztek, csökkentve a városközpontokban történő áruszállítások környezeti hatását. A kezdetektől fogva 150–200 km (95–125 mérföld) tisztán elektromos hatótávolságú Volta Zero 2025-ig becslések szerint 1,2 millió tonna CO 2 kibocsátást csökkent.

A biztonság a Volta Trucks középpontjában is áll, azzal a törekvésével, hogy városaink számára a legbiztonságosabb teherautókat állítsa elő. A Volta Zero-t kezdettől fogva elektromosra tervezték, ami megkönnyíti a jármű, a sofőr és a gyalogosok biztonságának fokozatos megváltoztatását. A belső égésű motor eltávolításának köszönhetően a Volta Zero kezelője központi vezetési pozícióban ül, sokkal alacsonyabb ülésmagassággal, mint egy hagyományos teherautóé. Ez a kombináció, valamint az üvegház-stílusú fülkekialakítás széles, 220 fokos rálátást biztosít a vezetőnek, minimálisra csökkentve a veszélyes holttereket. A Volta Zero prototípusát 2020 szeptemberében mutatták be, és az első járművek várhatóan 2022 közepén állnak majd forgalomba az ügyfeleknél.

A Volta Trucks-ról

A Volta Trucks egy teljesen elektromos haszongépjárműveket gyártó és szolgáltató vállalat. A Volta Trucks központja Stockholmban, Svédországban található, mérnöki irányítása az Egyesült Királyságból származik, és hamarosan az ausztriai Steyrben lesz a gyártóüzem. A vállalatnak értékesítési csapatai is vannak Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. A Volta Trucks a Volta Zero fejlesztése és gyártása érdekében az ellátási lánc számos vezetőjével működik együtt.

Forrás: Volta Trucks

(Ezt a cikket 67 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro