Aktuális DAF Flotta Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Személyszállítás Szervezetek hírei Vezércikk

A legújabb DAF-ok és további, közel 50 millió eurós járművek beszerzése a Waberer’s flottájában

A pandémia és az autógyárakat érintő helyzet ellenére 5 db legújabb generációs DAF XG nyergesvontató került átadásra a Waberer’s International Nyrt. részére. A cégcsoport és a DAF bejelentették, hogy – a most átvett 5 db extra nagy fülkés vontatók mellett – 570 db-os beszerzésről kötöttek megállapodást.

Az átadón részt vett Erdélyi Barna Waberer’s International Nyrt. Igazgatósági tag, Barna Zsolt Waberer’s International Nyrt. Vezérigazgató, Kiss Attila DAF Hungary Kft. Kereskedelmi igazgató, Gavallér Péter DAF Hungary Ügyvezető igazgató. Fotó: Waberer’s

A piacvezető logisztikai szolgáltató a DAF legmodernebb modelljével, 5 db XG típusú vontatóval korszerűsítette járműparkját, Európában az elsők között. Ezek, a sofőrök kényelmét maximálisan kielégítő, új vontatók egy olyan közel 50 millió eurós beszerzés részeként csatlakoztak a Waberer’s flottájába, melynek köszönhetően még magasabb szintre lép a hatékonyság, a biztonság és a járművezetői kényelem.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az 570 db-os beszerzés első, extra fülkés darabjai már munkába álltak, 2022 második negyedévére pedig mind a nemzetközi és belföldi, mind a lengyelországi leányvállalat, a Link flottájában is útra kelnek.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója és a gépkocsi vezetők – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 „Az új beszerzés a flottacsere programunk egy következő állomása, mellyel európai szinten újra az elsők között lehetünk, hiszen a Waberer’s csoport legnagyobb saját nehézgépjármű parkjának átlag életkora 2 évre csökken. Ez nem csupán a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag megtakarítás szempontjából kiemelten fontos stratégiai beszerzés a részünkről: gépjárművezetőink számára – a munkakörülményeket illetően – teljesen új komfortfokozatot tudunk biztosítani, a legmagasabbat. A biztonsági faktorról nem is beszélve. Büszkék vagyunk rá, hogy a „gépjárművezetők álma” a Waberer’s flottájában is munkába állhatott.” – mondja Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

„Az Európai Bizottság új, tömegekre és méretekre vonatkozó előírásokat vezetett be azzal a céllal, hogy nagyobb teret adjon a kibocsátáscsökkentésnek (CO2), az útbiztonságnak és a járművezetői kényelemnek. A DAF az európai tehergépkocsi-gyártók közül elsőként mutatja új generációs tehergépkocsijait, amelyek az új előírások által nyújtott lehetőségek kihasználása révén új mércét állítanak fel. Az új XF, XG és XG+ modellek a legmagasabb minőséget, 10% -kal javított üzemanyag-hatékonyságot, passzív és aktív biztonsági funkciók teljes választékát és a komfort legmagasabb szintjét kínálja a teherautók kialakításában. Az új generációs DAF sorozatgyártása 2021. decemberben kezdődik. A sorozat gyártás megkezdése előtt lehetőséget kínáltunk néhány kiemelt, meghatározó Európai fuvarozó és logisztikai vállalatának, hogy kipróbálhassa a DAF új generációját. A Waberer’s cégcsoporttal hosszú évek óta dolgozunk együtt, így 5 db új XG vontatót adunk át a mai napon a kiemelt ügyfél programunk keretében” – mondja Gavallér Péter, a DAF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Gavallér Péter, a DAF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A DAF és a Waberer’s csoport együttműködése egészen 1996-ig nyúlik vissza, ez idő alatt több mint 3.000 db tehergépkocsit szerzett be a logisztikai szolgáltató a vezető holland tehergépkocsi gyártótól. A közös munka – a két vállalat elmondása szerint – még magasabb szintre lép a 2022-es évben, a Waberer’s csoport zéró emissziós programjának keretén belül.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Forrás: Waberer’s

Kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 220 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock