Aktuális Határinfó Hírek Kiemelt hírek Kommunikáció és Informatika Vezércikk

Innovációs díjat nyert a BorderWatcher határfigyelő alkalmazás

A SolvElectric Technologies Kft. és Szabó Tamás a BorderWatcher határfigyelő alkalmazás megalkotója kapták az idei Dél-Alföldi Innovációs Díjat. A Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen 2010-ben alapított elismerését csütörtökön adták át a Tisza-parti városban.

Kemény Lajos akadémikus, az elismerést odaítélő kuratórium elnöke elmondta, a SolvElectric Technologies Kft. a SolvAir UNI fotókatalízis elven működő levegőfertőtlenítő és szagtalanító berendezés kifejlesztéséért, Szabó Tamás pedig a BorderWatcher közösségi határforgalom-figyelő applikáció létrehozásáért kapta az innovációs díjat.

A Szabó Tamás informatikus által készített BorderWatcher közösségi határforgalom figyelő applikáció 2018-ban indult el. Az alkalmazás a határátkelőhelyek forgalmáról, leterheltségéről nyújt a határrendészetekről érkező információk mellett a felhasználók közreműködésével pontos adatokat. A használók az alkalmazás segítségével a várakozási idő mellett tájékozódhatnak a sorban álló autók számáról, kameraképeket, illetve a felhasználók által feltöltött fotókat láthatnak, így segítséget kaphatnak ahhoz, hogy utazásuk során melyik határátkelőt válasszák.

A szakember elmondta, az applikáció több mint 95 ezer felhasználó telefonján található meg, naponta 3-6 ezren használják. Az alkalmazásboltokban a felhasználóktól 4,5-ös átlagot kapott az ötös skálán. A BorderWatcher jelenleg 18 ország határátkelőhelyeiről nyújt információt és hét nyelven érhető el.

Forrás: MTI

További részletek és fotók az alábbi linkeken:

https://szegeder.hu/helyi/2021-11-04/egy-hatarfigyelo-alkalmazas-es-a-solvelectric-levegotisztitoja-kapta-iden-a-delalfoldi-innovacios-dijat/6184171047d3c0278d2b2fb3

https://webradio.hu/hirek/belfold/a-solvelectric-technologies-kft-es-szabo-tamas-kaptak-a-del-alfoldi-innovacios-dijat

(Ezt a cikket 36 alkalommal tekintették meg.)