Milyen előnyökkel szolgálnak a vállalatoknak a könnyű műanyag raklapok? (x)

Napjainkban egyre több vállalat dönt úgy, hogy a fa raklapok helyett átáll a műanyag változatokra. Ennek meg is van a nyomós oka: a plasztik raklapok ugyanis számos előnnyel rendelkeznek fa vetélytársaikkal szemben.

Napjainkban egyre több vállalat dönt úgy, hogy a fa raklapok helyett átáll a műanyag változatokra. Ennek meg is van a nyomós oka: a plasztik raklapok ugyanis számos előnnyel rendelkeznek fa vetélytársaikkal szemben. Cikkünkben az úgynevezett 3E kulcsra fogjuk kihelyezni a hangsúlyt, nevezetesen a környezetvédelemre (environment), a gazdaságosságra (economy) és az ergonómiára (ergonomy). Miután pedig a Schoeller Allibert világszinten is vezető szerepet tölt be az újrahasznosítható műanyag tárolók és konténerek előállításában, ezért rajtuk keresztül fogjuk elemezni a kérdést.

Környezetvédelem

Számos gyártó kommunikációjában a környezetvédelem csupán egy jól hangzó szlogen. A Schoeller Allibert esetében azonban valódi értékről beszélhetünk a kezdetektől. Már maga a tény, hogy a vállalat nem veszi félvállról a „zöld kérdések” megválaszolását azt bizonyítja, hogy komolyan gondolják az anyatermészet megóvását. Így biztosak lehetünk benne, hogy az összes termékük 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készül – beleértve a Schoeller Allibert műanyag raklap kínálatát is.

Környezetvédelmi szempontból ugyanis fontos a használt raklapok beágyazásának lehetősége. Gondoljunk csak bele: egy egymásba rakott raklapok nem foglalnak annyi helyet a visszaúton, kevesebb fuvarból megoldható a szállítmányozás, aminek köszönhetően csökken a kipufogógázok és a zaj mennyisége a levegőben. Ráadásul a műanyag raklapok előállítása kevesebb energiát fogyaszt, mint a fa raklapok gyártása.

Ergonómia

A Schoeller Allibert 1200×800 alapméretű műanyag raklapja jóval kisebb súllyal rendelkezik, mint fából készült testvére. Ez a rakodók számára különösen jó hír, amint az is, hogy könnyebben tisztíthatók. A prémium plasztiknak köszönhetően nem szívja meg magát vízzel – nincs deformálódás, vízfelszívódás, vagy korhadás. Emellett elfelejthetjük a rovarproblémákat és a különféle mechanikai sérüléseket. Miután pedig érzéketlenek az időjárási körülményekre, sokkal szélesebb hőmérsékleti tartományban is hatékonyan lehet őket használni.

Gazdaság

A környezetvédelem és a gazdasági szempontok kritikusak egy vállalat működésében, azonban egyetlen projektből sem hiányozhat a pénzügyi elemzés. Elsőként kötelező megemlíteni, hogy míg a fa raklapok ára napjainkban emelkedik, addig a műanyagoké nem: ez azt jelenti, hogy utóbbi típusba érdemes inkább befektetni, miután jóval tartósabbak.

A másik ok, ami a műanyag raklapok malmára hajtja a vizet, a már említett egymásba rakodási lehetőség. Ezáltal jelentősen csökkennek a szállítmányozási költségek, miközben hatékonyabb lesz a tárolóhely kezelése. Így hosszútávon nagymértékben növekedni fog a pénzügyi megtakarítás, valamint kiterjedtebb lesz az adott cég logisztikai tevékenysége.

Amint látható, számos előnyt kínál a műanyag raklapok használata a fa típusok helyett. Az olyan vállalatok, amelyek nyitottak az új, innovatív megoldások felé, hosszútávon csak profitálhatnak az újrahasznosítható plasztik raklapok használatával.

(x) – fizetett pr-cikk

whitepress

(Ezt a cikket 111 alkalommal tekintették meg.)