Aktuális Alkatrészgyártók hírei Hírek Kiemelt hírek Személyautók Teszt Vezércikk

Kijöttek az ADAC téligumi-tesztjei, a Goodyear és a Dunlop az élen

Németországban az ADAC, Svájcban a TCS, Ausztriában pedig az ÖAMTC adja ki a téli abroncsok éves értékelésének eredményeit. 16 abroncsmárka tesztelése nyomán mindhárom autós szervezet a Goodyeart és a Dunlopot hozta ki nyertesnek, a két vállalatnak ítélve oda a megosztott első helyezést. 

Forrás: Goodyear – WS Hungary

A tesztek során az abroncsoknak tizenhét szigorú szempontnak kellett megfelelniük. Idén a vizsgálat a népszerű 195/65R15 méretre helyezte a hangsúlyt. Számos piacvezető családi autó, így például a Volkswagen Golf is ilyen abroncsokon fut. 

A rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményű Goodyear UltraGrip 9+ a tesztelők kedvence lett. Száraz és nedves utakon, illetve hóban egyaránt megbízhatóan hozta a formáját, ráadásul a kopási és fogyasztási mutatói is kiválónak bizonyultak. Az abroncs a jeges úton végzett tesztekben is első helyezést ért el. Az UltraGrip 9+ sikeréhez két innovatív Goodyear megoldás is hozzájárult. A Mileage Plus technológia rossz útviszonyok közt is védelmet ad az abroncsoknak, így növeli a futásteljesítményt, a Winter Grip pedig hóban és jégen is kiemelkedő tapadást biztosít.

Forrás: Goodyear – WS Hungary

A Dunlop esetében a Winter Response 2 másodszor szerepel az első helyen a tesztekben: ugyanez a mintázat 2018-ban egyszer már megnyerte a téli abroncsok versenyét. A tesztelők most is kiemelték a Dunlop abroncs rendkívüli teljesítményét, melyet sem a nedves út viszonyok, se a hó, se a jég nem tudott lerontani. Ehhez a vállon lévő mikro-mintaárkok speciális dőlésszöge is hozzájárul, melyek úgy befolyásolják a centrifugális erőket, hogy a Dunlop Winter Response 2 hóban és jégen is képes legyen megfelelően tapadni az útfelülethez. 

Kiváló eredmények a nagy teljesítményű téli abroncsok tesztje során

Ugyanebben a tesztsorozatban a nagyobb személygépkocsikra, például a Volvo V60-ra, Škoda Octaviára, a 3-as BMW-re és a Mercedes C-osztályra szerelt, 225/50R17 méretű abroncsokat is tesztelték. Ebben a méretkategóriában a Dunlop Winter Sport 5 kapta a legmagasabb pontszámot. A Goodyear UltraGrip Performance+ egyike volt annak a három abroncsnak, amely a tesztelőktől az előkelő ’jó’ besorolást kapta.

Forrás: Goodyear – WS Hungary

A hóban végzett tesztek során a Dunlop WinterSport 5 az öt legjobb abroncs közt végzett, a Goodyear UltraGrip Performance+ pedig a vizsgált útviszonyok mindegyikén kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott.

„A tény, hogy abroncsaink az első hét helyből ötöt megszereztek az iparág legrangosabb tesztsorozatában, azt bizonyítja, hogy a Goodyear termékcsalád legújabb tagjai valóban a legmodernebb technológia képviselői – nyilatkozta a Goodyear részéről Laurent Colantonio, az EMEA régió technológiai igazgatója. – Az olyan újítások, mint a Winter Grip Technology, az élmezőnybe repítették a Goodyear UltraGrip 9+ és Performance+ abroncsokat, ahol csatlakozhattak az évtizedek óta sikert sikerre halmozó UltraGrip családhoz. Ráadásul a Dunlop Winter Response 2 és Winter Sport 5 is megszerezték saját kategóriájukban a legmagasabb pontszámokat. Büszkék vagyunk rá, hogy téli termékportfóliónk ilyen jól teljesít, és ennyire sokoldalú.”

Forrás: Goodyear – WS Hungary

A tesztek adatai:

1. 2021. szeptember 21-én megjelent teszteredmények: Az ADAC/OAMTC/TCS 195/65R15 méretű téli abroncsokon végzett tesztjei

2. 2021. szeptember 21-én megjelent teszteredmények: Az ADAC/OAMTC/TCS 225/50R17 méretű téli abroncsokon végzett tesztjei

3. 2018. szeptember 25-én megjelent teszteredmények: Az ADAC/OAMTC/TCS test 175/65R14 méretű téli abroncsokon végzett tesztjei

Forrás: Goodyear – WS Hungary

(Ezt a cikket 126 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock