Ajánlatok Felszerelés Hírek Kiemelt hírek Vezércikk

Három meglepő tárgy, amit mindenképp helyezz el a sofőrfülkében (x)

Ha „kamionozol”, azaz sofőrként dolgozol, valószínűleg kisujjból kirázod a szakma legfontosabb tudnivalóit. Éppen ezért most nem okoskodni akarunk, nem mondjuk meg neked, hogyan szeld át a fél kontinenst, inkább csak ajánlunk három meglepőnek tűnő, mégis hasznos tárgyat, amelynek szerintünk helyet kell találnod a sofőrfülkédben.

  • Alkoholszonda

Előre szóltunk, hogy nem szokványos sofőrkellékeket hozunk, ugye? Meglepőnek tűnhet az alkoholszonda, mint javaslat, éppen ezért elmagyarázzuk, mire gondolunk. Sofőrként, legyél amatőr vagy hivatásos, a zéró tolerancia az érvényes. Sem emberi életeket, sem a nagy értékű rakományt nem lehet kockáztatni azzal, hogy valaki ittas állapotban ül volánhoz. Akadnak azonban olyan helyzetek, hogy egy sofőr napokra ott ragad valahol – ilyenkor semmi bűn nincs abban, ha megiszik egy sört kikapcsolódásképp. Ez a szórakozás része az életnek, amely egy szabadnapon belefér. Másnap munka? Ne kockáztass! Legyél biztos a dolgodban, fújd meg indulás előtt a szondát, hogy ne kelljen aggódnod az alkoholszinted miatt. Hol vehetsz ilyet? Például az Alza webshopjában.

  • Sportcipő

Az utakon sokszor órákat tölt az ember mozdulatlanul, éppen ezért fontos, hogy amikor jut egy kis pihenő, átmozgassa magát. Ez javítja a munkában mutatott teljesítményét, figyelmét, de jót tesz az egészségének is. Mi kell ehhez? Elsősorban egy jó sportcipő! Ha a labdarúgás áll hozzád közel, vigyél egy labdát, passzolgass egy kollégával, dekázz a parkolóban. Ha kocogni szeretsz, tegyél egy rövid kört a környéken – egy autópálya melletti parkolóban is össze lehet gyűjteni néhány kilométert. Ha pedig akkora mázlid van, hogy egy dombos, erdős szakaszra jön ki a pihenőd, nézd meg, nincs-e túrázási lehetőség a közelben. A tested hálás lesz a mozgásért!

  • Elektromos minigrill

Mondtuk, hogy meglepőek leszünk! A kamionozás nem a gasztronómiai kirándulások csúcsa: egy sofőr sokszor csak az útszéli étteremben kap be valamit, vagy csomagolt hidegélelemmel küzd meg az éhséggel. Van ennél jobb megoldás? Hát persze! Egy minigrill minden sofőrfülkében elfér, néhány perc alatt üzembe helyezhető, és ugyancsak néhány perc alatt képes egy átlagos és hideg vacsorát ízletes, zamatos lakomává változtatni. Próbáld ki!

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

(Ezt a cikket 110 alkalommal tekintették meg.)