Aktuális Baleset-megelőzés Hírek Kiemelt hírek Rendezvények Sofőrök Versenyek Vezércikk

Újult erővel az új kihívásokkal szemben – 5 tengelyen 2021-ben is

Magyarország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenyének döntője és családi napja megújult erővel tért vissza 2021-ben. A döntőbe továbbjutott 10 versenyzőre új kihívások vártak ismét, valódi környezetben!

Forrás: NiT Hungary

Idén is megmozgatta a hazai tehergépjármű-vezetők kíváncsiságát az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny, amire több, mint 350 hivatásos sofőr nevezett be. Közülük került ki az a 10 versenyző, aki a szombati döntőn a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján mérkőzhetett meg a legkiválóbb kamionsofőr díjáért és címért 2021-ben.

Generációváltás a fuvarozói szakmában?

A verseny egyik célja a fuvarozói szakmai presztízsének növelése ezzel is elősegítve a tehergépjármű-vezető hiány orvoslását. A szakma népszerűsítése pedig a jelenlegi 20-25 éves fiatalokat orientálhatja erre a területre. A döntőbe került versenyzők fele már egy fiatalabb generációhoz tartozik, akik most lépnek/léptek be 30-as éveikbe.

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny egy fantasztikus olvasztó tégelye a két generációhoz tartozó magyar tehergépjármű-vezetőknek. A lelkesedésből és a hivatástudatból kifogyhatatlan versenyzők évről-évre több tapasztalattal rendelkeznek. Az elődöntőn és a döntőn nem csak egymással, de egy szélesebb közönséggel is megoszthatják tapasztalataikat, ezzel is elősegítve szakmájuk és munkájuk fontosságának elismerését.

Forrás: NiT Hungary

A versenyzőkre először a döntő előselejtezőjének első nyolc feladatának teljesítése várt, amiket két versenyző egy időben, de a kijelölt versenypályán eltérő vonalvezetéssel – „A” és „B” – végezte. A szuperdöntőbe az öt legjobb eredményt elérő versenyző juthatott tovább, ahol kétféle feladat típus várt rájuk.

Forrás: NiT Hungary

A komplex feladat során a nyerges szerelvény menetkész és biztonságos elindulásához szükséges teendőket kellett elvégezniük a versenyzőknek. A szakmai csapat által elrejtett hibák felismerése után indulhattak csak el szabályosan. A futam utolsó megmérettetése gazdaságos vezetési és vészhelyzet-elhárítási feladatsor volt, ugyanis a versenyzők vezetéstechnikáját, a biztonságos közlekedés szabályainak ismeretét és nagy fokú figyelmet igényelte. A versenyzőkre ezek után még várt a szerelvény szabályos szétakasztása, szóló vontatóval vízoszlop és bójakikerülő manőver lejtős csúszós pipa-modulon kicsúszás és vízoszlop / bója érintése nélkül, a végén pedig a szerelvény szabályos összeakasztása.

Forrás: NiT Hungary

Magyarország legkiválóbb kamionsofőrje 2021-ben

A mezőny izgalmasan alakult, a 10 versenyző közül a döntő előselejtezőjéből továbbjutott 5 versenyzőből végül egy tehergépjármű-vezető emelkedhetett ki. A legkiválóbbak között is a legkiválóbb kamionsofőr 2021-ben Szabados Gábor lett, aki egyben a valaha legfiatalabb első helyezett is. munkáltatója GOGOLÁK GÁBOR EV, aki már háromszor is elnyerte a Tisztességes Vállalkozó címet!

Forrás: NiT Hungary

A második helyen Pető Györgynek gratulálhatunk, akit Bocsárdi Károly követ a harmadik helyen.

Idén is további két különdíj került átadásra az „5 tengelyen-biztos kézzel!” versenyzői között. Pethe Miklós nyerte el „A legkiválóbb elméleti tudással rendelkező magyar kamionsofőr – 2021” különdíjat, amelyet a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub elnöke, az ORFK – OBB koordinációs testületének tagja Dr. Hatala József adott át. A 2021 évi „5 tengelyen – biztos kézzel!” verseny legfiatalabb döntőseként vonul be Dzsupin Dávid a megmérettetés történetébe, akinek díját a Magyar Autóklub műszaki igazgatója, Gálfalvi Csaba adta át.

A dobogós helyezetteket Dr. Mosózci László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára és Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály, Balesetmegelőzési Osztály vezetője személyesen köszöntötték és nyújtották át számukra nyereményeiket.

Forrás: NiT Hungary

Felejthetetlen és izgalmas élmények a közlekedésbiztonság jegyében

A döntőt élőben követhette mindenki, aki kilátogatott szombaton Zsámbékra. A szurkolókat és az érdeklődőket az ingyenes családi nap interaktív és szórakoztató programokkal várt.

A programok a biztonságos közlekedés alapszabályaival ismertették meg a kis és nagyobb gyermekeket. De a felnőttek is tanulhattak újabb dolgokról, mint például a látássérültek mindennapjairól, aminek szerves részét képezi ugyanúgy a közlekedés is.

Forrás: NiT Hungary

A verseny és a családi nap sikerességét az idei év támogatói köre alapozta meg:

Forrás és fotók: NiT Hungary

(Ezt a cikket 59 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock