Ajánlatok Busz hírek Hírek

Nagyot bővül a FlixBus kínálata: júliustól már tíz országba lehet zöld busszal utazni, visszatérnek a tengerparti nyaralójáratok

Nagyot bővül a FlixBus kínálata: a mobilitási szolgáltató júliustól már tíz országba indít járatokat Magyarországról, a horvát tengerparti városok mellet Erdélybe, Prágába, Pozsonyba, Krakkóba és Ljubljanába is újra közvetlen összeköttetések indulnak. Több magyar város is visszakerül a hálózatba, már Pécsről, Szegedről, Harkányból és Siófokról is foglalhatók utazások.

Fotó: FlixMobility GmbH

Számos népszerű európai úti cél ismét elérhető, már öt magyar városból indulnak zöld nemzetközi buszok

A FlixBus kilenc hónap szünet után június 10-én indította újra nemzetközi távolsági járatait Budapestől. Az első hetekben a környező fővárosokba, Bécsbe, Belgrádba és Zágrábba indultak buszok. A járványügyi intézkedések enyhülésének és az utazási igények növekedésének köszönhetően a járatsűrűség emelkedik és a kínálat július 1-től jelentősen bővül. Visszatérnek többek közt a horvát tengerparti járatok, így ismét lesznek közvetlen FlixBus összeköttetések Magyarország és Dalmácia között. Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split is az úti célok között van. Az éjszakai buszokkal heti kétszer, pénteken és vasárnap akár kevesebb mint nyolc óra alatt a tengerhez érhetnek az utasok Budapestről. Egy átszállással a hét további napjain is elérhetők isztriai és dalmát nyaralóhelyek.

Július 1-től újraindulnak a FlixBus járatai Magyarország és Erdély között is. Románia nyugati felének közel 15 településére lehet újra utazni zöld távolsági busszal. Kezdetben az útvonaltól függően hetente kettő-négy alkalommal indulnak közvetlen nemzetközi távolsági járatok többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Nagyszeben, Brassó, Arad, Temesvár és Budapest között.

További európai célállomások is elérhetővé válnak a nyári főszezonban, például Szlovéniában Ljubljana és Maribor, Németországban Berlin és Hamburg, Lengyelországban Varsó és Krakkó, Csehországban Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony és Donovaly.

A magyar városok közül Pécs, Harkány, Siófok és Szeged is ismét a hálózatba kerül. Pécsről és Harkányból Eszékre és Bécsbe, Siófokról a horvát tengerpartra, Szegedről osztrák, német és román városokba, például Bécsbe, Berlinbe, Drezdába, Hamburgba, Temesvárra és Aradra lehet majd utazni.

„Csupán három héttel azután, hogy megkezdtük Magyarországot érintő járataink forgalomba állítását, számos népszerű úti cél kerül vissza kínálatunkba. Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudjunk az utazási kedv növekedésére. Hiszünk abban, hogy kényelmes, rugalmas és megfizethető közösségi közlekedési lehetőséget biztosítva nagyban hozzájárulhatunk a turizmus zöld újraindulásához.” – mondta el Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

Fotó: FlixMobility GmbH

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

A FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. A távolsági buszokat rendszeresen fertőtlenítik. A jegyellenőrzés érintésmentes. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

A FlixBus azt kéri ügyfeleitől, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit és csak akkor induljanak útnak, ha ezeknek teljes mértékben meg tudnak felelni. Amennyiben az utazást valamilyen oknál fogva módosítani kell, az utasok ezt az indulás előtti tizenötödik percig megtehetik.


A FlixMobility-ről
A FlixMobility egy fiatal mobilitási szolgáltató, amely kényelmes, megfizethető és környezetbarát utazási lehetőséget kínál FlixBus és FlixTrain márkáival. Egyedülálló üzleti modelljének és innovatív technológiájának köszönhetően a startup gyorsan Európa legnagyobb távolsági buszhálózatát alakította ki, 2018-ban elindította első zöld távolsági vonatait, illetve kísérleti jelleggel teljesen elektromos buszait Németországban és Franciaországban. A FlixMobility 2013- as alapítása óta hatással van az európaiak utazási szokásaira, több ezer új munkahelyet teremtett a mobilitási iparágban. 2018 óta a FlixBus USA az Amerikai Egyesült Államokban is utazási alternatívát biztosít.
A FlixMobility csapata európai és USA-beli irodáiból a következőkért felel: technológiai fejlesztés, hálózatfejlesztés, folyamatmenedzsment, minőségellenőrzés, marketing, sales és termékbővítés. A zöld FlixBus flotta járatainak üzemeltetéséről regionális buszpartnerek, kkv-k gondoskodnak, a FlixTrain pedig magánvasúttársaságokkal együttműködésben szolgáltat.

Ennek köszönhetően az innováció, a vállalkozási szellem és az erős, nemzetközi mobilitási márka egységet alkot a hagyománnyal és minőséggel. A tech startup, e-kereskedelemi platform és közlekedési vállalat kombinációjaként működő FlixMobility több nemzetközi versenytársát maga mögé utasítva vezető pozíciót szerzett a szektorban és megváltoztatta az európai és amerikai utazási piacot.

Forrás: FlixBus

(Ezt a cikket 45 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro