Nemzetközi Kamionos Country Találkozót rendeznek a hétvégén Szegeden

A legszebb és legerősebb kamionokat is megcsodálhatják az érdeklődők a hétvégén Szegeden, ha ellátogatnak a Nemzetközi Kamionos Country Találkozóra, melyet vasárnap délután gyorsulási verseny zár a Tisza-parton – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Ha megnövök, egyszer majd ilyeneket vezetek… – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az immár harmincegyedik alkalommal megrendezett fesztivál egykor baráti találkozóként indult. Az első összejövetelen néhány tucat zenész és – akkor még főként Rábákkal járó – kamionos találkozott egy Szegedhez közeli tanyán, ahol egy bogrács mellett beszélgettek szakmájukról. A több ezer vendéget vonzó rendezvénnyé nőtt fesztivál rendkívül népszerű, a kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék. A kamionok találkozója idén kétkerekűekkel is kiegészül, különleges motorokat is láthatnak a látogatók. A programok pénteken délelőtt gyermekprogramokkal kezdődnek Sziksósfürdőn, ahol délután zenés kamion- és motormosás-bemutatót, este pedig koncerteket rendeznek.

Szombaton elkezdődnek a hagyományosan sokat vonzó vetélkedők. Kuriózumnak számít a kamionos terepügyességi-verseny, melyen a sofőrök szinkronpályán egymással és az órával versenyezve bizonyíthatják, az országútra tervezett járművek – ügyes vezetővel a kormány mögött – a buckák között is megállják helyüket. Déltől Szeged központját is érintő kamionos és motoros felvonulást tartanak, majd motorblokkdobó-, kamionhúzó- és szkanderversenyt is rendeznek. A napot szombaton is koncertek zárják.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás rakparton rendezik a fesztivál mindenki által legjobban várt és leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt. A korábbi évek tapasztalatai alapján a siker nem feltétlenül az akár hatszáz lóerőnél is erősebb gépek teljesítményén múlik, sokat számít a sofőrök rutinja és ügyessége is.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 131 alkalommal tekintették meg.)