Száz darab cseppfolyósított fölgázzal hajtott IVECO S-WAY vontató beszerzéséről döntött a Gruber Logistics

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

Megállapodást írt alá az IVECO a Gruber Logistics logisztikai vállalattal száz darab cseppfolyósított földgázzal (LNG) hajtott S-WAY NP nyerges vontató szállításáról az év végéig. Az észak-olaszországi szállítmányozó – amely Európa egyik leginnovatívabb és legsikeresebb logisztikai vállalkozása – nemrég határozta el, hogy flottája egy részét alternatív meghajtású járművekre cseréli le.

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

A döntéshez többek között hozzájárult a cég központjának földrajzi elhelyezkedése. Hiszen pont azon dél-tiroli régió közelében fekszik, ahol 2020 decemberében jelentősen korlátozták a Brenner-hágón átkelő nehézkategóriás tehergépjárművek közlekedését. A Gruber Logistics ezenfelül kiemelten támogatja az Európai Unió környezetvédelmi célkitűzéseit is.

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

A Natural Power modellekkel maximálisan kihasználhatók a jelenleg kereskedelmi forgalomban elérhető legkisebb környezeti terhelésű üzemanyag kínálta előnyök. Biometánnal üzemeltetve 95 százalékkal csökkenthető a szén-dioxid-mérleg, vagyis ennyivel kevesebb üvegházhatású gáz keletkezik összességében. Emellett 95 százalékkal kevesebb részecskét és 90 százalékkal kevesebb nitrogén-dioxidot (NO2) bocsátanak ki e járművek. A Piek Quiet Truck minősítésű járművek a mindössze 71 decibeles elhaladási zajukkal a csendesebb környezethez is hozzájárulnak. Az az akár 1600 kilométeres hatótávolságot kínáló S-WAY NP LNG-változatokat kifejezetten a nemzetközi távolsági fuvarozásra fejlesztették ki.

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

(Ezt a cikket 97 alkalommal tekintették meg.)