Egészségügyi ellenőrzés miatt torlódik a forgalom Ausztria felé Hegyeshalomnál és Jánossomorjánál

Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az osztrák szervek az Ausztria területére belépő gépjárművek utasainál egészségügyi ellenőrzéseket végeznek, emiatt alakult ki torlódás a hegyeshalmi és a jánossomorjai határátkelőnél – közölte a rendőrség hétfőn késő délután.

Illusztráció – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A police.hu-n azt írták: mintegy kétórás várakozási időre kell számítaniuk azoknak az autósoknak, akik az M1-es autópályán Hegyeshalomnál, illetve Jánossomorjánál kívánnak Ausztriába belépni.    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a járművezetők indulás előtt a rendőrség honlapjának Határinfo oldalán tájékozódjanak a választott határátkelőknél várható várakozási időkről.

A szerb határszakaszon Magyarország felé alakult ki torlódás. Röszkénél a személyautóknak, a teherautóknak három órát kell várakozniuk. Tompánál a személyautó-forgalomban kétórás, a teherautókéban háromórás a várakozás. Ásotthalomnál is egyórás várakozásra kell készülniük a Magyarországra tartó személyautóknak.

A Románia felől érkező teherautóknak Ártándnál már két órát kell várakozniuk – derül ki a rendőrség hétfő késő délutáni adataiból.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Krizsán Csaba

(Ezt a cikket 427 alkalommal tekintették meg.)