Ajánlatok Aktuális Biztonság Felszerelés Hírek Kiemelt hírek Vezércikk

MEGJELENT AZ INTELLIGENS DOMETIC CAM1000 HOLTTÉRFIGYELŐ-KAMERA

Megjelent a Dometic új intelligens kanyarodást segítő rendszere a beláthatatlan holttér miatt bekövetkező fatális balesetek megelőzésére. Az új Dometic CAM1000 holttérfigyelő-kamera megbízhatóan különbözteti meg a gyalogosokat és a kerékpárosokat a lényegtelen tárgyakról, például a közlekedési lámpák oszlopaitól. A rendszer teljes mértékben megfelel Németország legújabb jogi követelményeinek.

Forrás: Dometic

A holtterek miatt bekövetkezett balesetekben az utakon megsérült vagy elhunyt kerékpárosok száma folyamatosan emelkedik. Az aggasztó trend megfékezéséhez a németországi törvényhozó hatóságok újrafogalmazták a járművekkel szemben támasztott műszaki követelményeket, és egy ösztönző programot indítottak.

Az ilyen kezdeményezések támogatására, az életek megmentésére az utakon, és az új jogi követelményeknek való megfeleléshez a Dometic kifejlesztett egy intelligens, könnyen beszerelhető kanyarodást segítő rendszert.

Az új Dometic CAM1000 holttérfigyelő-kamerát úgy terveztük, hogy gyorsan felhívja a sofőrök figyelmét, akik egyre túlterheltebbé válnak a járművek kezelőpaneljén megjelenő, növekvő számú riasztások és figyelmeztetések miatt.

Mesterséges intelligenciával

Az irreleváns riasztások elkerüléséhez a CAM1000 csak valós veszélyek esetén figyelmezteti a sofőrt. A kanyarodást segítő kamera megbízhatóan tesz különbséget a kerékpárosok és gyalogosok, illetve a mozdulatlan tárgyak, például a közlekedési lámpák oszlopai és a lámpaoszlopok között egy intelligens képfeldolgozó szoftver segítségével. Így minimálisra csökkenti a téves riasztások számát. Amikor a rendszer riasztást ad, a sofőr tudja, hogy a holttérben valós veszély áll fenn az ütközésre.

Univerzális megoldásként a CAM1000 használható szinte bármilyen haszongépjárműhöz, és tökéletesen illik a Dometic 2019 monitorsorozathoz. Az integrált infravörös LED-ek garantálják a jó képminőséget még éjszaka is.

Problémamentes beszerelés

A Dometic a beszereléshez is innovációval állt elő. A piacon kapható legtöbb rendszerrel ellentétben a CAM1000 beszerelése kifejezetten rövid idő alatt, csekély energiabefektetéssel megoldható. Minden komponens (többek között a GPS-érzékelő, az infravörös LED-ek és a kezelőpanel) integrálva van a kompakt kameraházba. Csak az áramforráshoz kell csatlakoztatni, és nincs szükség semmilyen más járműrendszerhez illeszteni, valamint nincs szükség többszöri újrakalibrálásra. Távolságjelek jelennek meg a monitoron, hogy megkönnyítsék a kamera beállítását az üzembe helyezés során. A legtöbb esetben a meglévő monitorok használhatók.

Teljes mértékben megfelel az új jogi követelményeknek

2018 novemberében a Német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium kiadott egy ajánlást, amely újrafogalmazza a műszaki követelményeket a holtterek miatt bekövetkező balesetek megelőzésére készült alkalmas megoldásokra – haszongépjárművenként 1500 eurós támogatással.

Az átfogó, terepen végzett teszteket követően a Dometic CAM1000 sikeresen megfelelt minden felülvizsgálatnak, és alkalmas az állami támogatás igénybevételére Németországban.

A Dometic új kanyarodást segítő rendszere, a Dometic CAM1000 készülék 2020 januárjában került a piacra.


A Dometic vállalatról

A Dometic egy globális piacvezető vállalat, amely márkanévvel ellátott megoldásokat kínál a mobil életmódhoz az élelmiszer és italok, a légkondicionálás, az energiaellátás és vezérlés, a biztonság és védelem, valamint a higiénia és szaniter területén. A Dometic Észak- és Dél-Amerikában, az EMEA régióban, valamint az Ázsia és Csendes-óceáni térségben van jelen, és olyan termékeket kínál, amelyek szabadidős járművekben, teherautókban, prémium autókban, szabadidős- és munkahajókon és számos egyéb helyen használhatók. Célunk, hogy lenyűgöző megjelenésű, átgondolt és megbízható termékeket kínáljunk. Termékeinket körülbelül 100 országban értékesítjük, és globális forgalmazói és viszonteladói hálózattal rendelkezünk az utólagos piac (after market) kiszolgálásához. A Dometic körülbelül 8000 embert foglalkoztat világszerte. A 2018-as évben nettó bevétele 18,0 milliárd svéd korona (2,0 milliárd USD) volt. Székhelye a svédországi Stockholmban található.

A Dometic vállalattal kapcsolatos további információkért keresse fel honlapunkat: http://www.dometic.com.

Forrás: Dometic


Az új Dometic CAM1000 holttérfigyelő-kamera megrendelhető a Convoy Truck Shop kamionfelszerelési szaküzletekben!

www.convoy.hu

(Ezt a cikket 40 alkalommal tekintették meg.)