Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Koronavírus – Operatív törzs: Szlovákia szigorúbb határfogalom-ellenőrzést vezetett be

Szlovákia szigorúbb határforgalom-ellenőrzést vezetett be szerdától a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt – közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Illusztráció – H. Szabó Sándor (1953-2017) felvétele

    Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a Szlovák Köztársaság fő határmegbízottja levélben értesítette az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében megelőző intézkedéseket vezettek be. Ismertette: szerda reggel öt órától lezárták a szlovák oldalon a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőhelyet.

Hozzátette: a szlovák fél kérésére szintén szerdától az új komáromi Monostori hídról a Szlovákia felé tartó személyforgalmat a régi komáromi határátkelő felé terelik.

Az alezredes azt is elmondta, hogy Magyarország államhatárain jelenleg jó ütemben lehet közlekedni, csak kisebb várakozási idővel kell számolni a határokon. Röszke autópálya-határátkelőhelynél a belépő oldalon a teherforgalomban van 3 órás várakozási idő – tette hozzá.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

(Ezt a cikket 157 alkalommal tekintették meg.)