Illusztráció - H. Szabó Sándor (1953-2017) felvétele

2021. január 27-én megjelent a Magyar Közlöny 12. számában a 18/2021. (I. 27.) Korm. rendelet, amely kiveszi a BiReg hatálya alól a tisztán közösségi engedéllyel végzett fuvarfeladatokat és az ezzel járó regisztrációs kötelezettséget is megszünteti az érintett fuvarozók számára. Mivel a jogszabály e paragrafusa 8 nappal a kihirdetést követően lép hatályba, maradt egy 4 napos átmeneti időszak, amelyben a regisztrációs kötelezettség még él, a bírságrendelet pedig már élesedik, így a regisztráció elmulasztása szankcionálható. Az ellentmondásos helyzet haladéktalan feloldása érdekében az MKFE megteszi a szükséges lépéseket az ITM felé.


A BiReg rendszerhez tartozó jogszabályi háttér módosítását követő helyzetben szükséges fuvarozói feladatokról rövidesen pontokba szedett tájékoztatót bocsátunk tagjaink rendelkezésére.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatóját a BIREG-rendszer használatáról itt töltheti le »

Ugyanezen tájékoztató a Közlekedési Hatóság honlapján »

BIREG-KISOKOS (GYAKORLATI SEGÉDLET) »

Az MKFE – a bírságrendelet és a kihirdetett módosítás hatályában rejlő ellentmondás megoldása érdekében – egy legalább 15 napos „moratórium” kihirdetését kezdeményezte az ITM-nél. A Dr. Palkovics Lászlónak és dr. Mosóczi Lászlónak megküldött levelében az érdekképviselet ismét leszögezi, hogy a hazai fuvarozó vállalkozások védelme érdekében az MKFE továbbra is elkötelezettek a BiReg indítása és működtetése mellett, ugyanakkor kiemelt fontosságú, hogy a rendszer mindenki számára elfogadható és megfelelő funkcionalitás mellett kezdje meg a működését.

Az ITM részére megküldött levél IDE kattintva» olvasható.

A módosított rendelet IDE kattintva» letölthető. A BiReg online felülete itt indítható:

bireg.gov.hu/bireg

MKFE Kommunikáció

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor (1953-2017) felvétele

 

(Ezt a cikket 177 alkalommal tekintették meg.)