Aktuális Hírek Kiemelt hírek Statisztikák Személyautók Vezércikk

Ezek a legnépszerűbb BMW-k Magyarországon (x)

A német csúcsmárka, a BMW autói az egész világon népszerűek, nincs ez másként hazánkban sem. Az utóbbi években több rekordot is megdöntött a cég a magyarországi értékesítést illetően – most összefoglaltuk, mely modellek a legnépszerűbbek.

Legyen szó akár használt autó vásárlásáról, akár új kocsi beszerzéséről, rengeteg magyar dönt a BMW mellett. A német brand modelljei kultikus darabbá váltak itthon, rengetegen imádják ezeket, de persze ahogy az lenni szokott, ellendrukkerei is vannak a kocsiknak.

Azt elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy egy BMW vásárlása általában jó üzlet – új autó esetén a megbízható alapok mellett rengeteg extrával gazdagodunk, a használt kocsiknál pedig jó áron lehet jó autót beszerezni. Utóbbi esetben mindenképpen le kell ellenőrizni az adott kocsi múltját, erre szolgál a www.checkcardna.com oldal, ahol minden hivatalos adat megtalálható alvázszám alapján a kinézett járműről.

Nagyot megy itthon az X5-ös

De nézzük, hogy az évről évre valamilyen rekordot megdöntő BMW esetében melyek a legnépszerűbb modellek Magyarországon! A legtöbb kimutatás ide sorolja a 3-as és az 5-ös sorozatot, de imádják a magyarok az X5-öt, az X3-at és az X1-et is. Ami egy 2019-es adatot illet, abban az évben a legtöbb új kocsit az X5-ös szabadidő-autóból értékesítette a brand, szám szerint 594 darabot. Sokaknál kedvelt konstrukció a 2-es és a 4-es sorozat, ebből is látszik, hogy a BMW széles modellkínálata többféleképpen is megtalálta a magyarok szívéhez vezető utat.

A felmérések alapján az, aki BMW-t vesz, nem elsősorban az árat nézi, fontosabb számára az adott autó felszereltsége, kiemelkedően az összkerékhajtás, valamint az újdonságok kihasználhatósága, illetve a dizájn is, amelyben a németek kiemelkedőt képesek alkotni. A SUV természetesen a BMW-k esetében is népszerű kategória, sehol nem kelt meglepetést, amikor egy ilyet látunk furikázni a városban.

Hasít az elektromos i3

Ami a fejlődést illeti, a BMW nagy figyelmet fordít az elektromos autózásra, így nem csoda, ha volt már hazánkban a magánvevők kedvenc villanyautója az i3 modell. Ha összességében, a céges eladásokat is nézzük, az i3 a harmadik legnépszerűbb elektromos modell Magyarországon, közvetlenül a Nissan Leaf és a Volkswagen e-Golf mögött. Ha figyelmesen járunk az utakon, biztosan találkozunk majd ilyen modellel, amelyen ott virít a zöld rendszám. És ez csak egy az egyre szélesedő, évről évre bővülő elektromos és plugin hibrid kínálatból, amelynek minden darabja egyre inkább beépül a köztudatba.

Érdekesség, hogy az állami támogatásnak köszönhetően jelentősen megugrott a hazai kereslet a hétüléses BMW 2 Gran Tourer típusra is, hiszen milliókat lehetett és lehet még mindig lefaragni egy ilyen autó árából nagycsaládosként. A 2019-es eladások megötszöröződésének egészen biztosan ez volt a mozgatórugója.

Ha összességében nézzük a BMW eladásait, akkor az összes eladott új autót tekintve 2019-ben 2,35 százalék volt a német cég aránya a teljes magyar piacon, ami kiválónak számít egy luxusmárka esetében. Hogy a 2020-as számok miként alakulnak a járványhelyzet miatt speciális esztendőben, arra az adatra még várnunk kell.

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

(Ezt a cikket 42 alkalommal tekintették meg.)