Reklám

Hírek Környezetbarát Márkahírek Renault

ELEKTROMOS MOBILITÁS: A RENAULT TRUCKS D WIDE Z.E. NAPELEMEKKEL VAN FELSZERELVE

A fenntartható közlekedés iránti elkötelezettség jegyében a Rhyner Logistik most vásárolt egy Renault Trucks D Wide Z.E. elektromos teherautót a Denner szupermarketek ellátására. Ennek a megközelítésnek a részeként, a svájci fuvarozó napelemeket is felszerelt az elektromos teherautójának tetejére az elektromos hűtőegység tápellátására.

Fotó: Renault Trucks

A teljesen elektromos Renault Trucks D Wide Z.E. 26 tonnás teherautó nemrég csatlakozott a svájci Rhyner Logistik fuvarozó vállalat 100 fős teherautóparkjához. Az új jármű a Zürich és külvárosainak Denner szupermarketjeit látja el áruval, tiszteletben tartva a helyi lakosok környezetét és életminőségét.

A fenntartható teherszállítás és a környezettudatosság jegyében, a Rhyner Logistik úgy döntött, hogy napelemeket szerel a jármű felépítményének tetejére, hogy zöld energiát szolgáltasson a hűtőegységhez. Ez a rendszer különösen alkalmas a hűtött áru szállítására, hiszen akkor van szükség a nagy energiát igénylő hűtésre, amikor erős a napsugárzás, ezáltal magas a külső hőmérséklet.

Fotó: Renault Trucks

Mivel meggyőződése, hogy az elektromos meghajtás a leghatékonyabb módszer a szén-dioxid-semlegesség elérésére, a Rhyner Logistik egy gyors töltőállomást is beszerzett. A teherautót a rakodási műveletek alatt a raktárban töltik fel. A jármű olyan városi környezetben közlekedik, ahol a gyakori fékezések az energia-visszanyerés 20-30% -os megtakarítását is eredményezi, amely további megtehető kilométereket jelent. Ez egy globális megközelítés, amely optimális eredményt ér el.

A Renault Trucks D Wide Z.E., műszaki jellemzői:
– GVW: 26 t Súly: 27 t. 
– Rendelkezésre álló tengelytáv: 3900 mm 
– Két elektromos motor 370 kW (260 kW folyamatos teljesítmény)
– Az elektromos motorok maximális nyomatéka: 850 Nm 
– A hátsó tengely legnagyobb nyomatéka: 28 kNm.
– Kétfokozatú sebességváltó 
– Energiatárolás: lítium-ion akkumulátorok, 200–265 kWh. 
– Valós működési távolság: akár 180 km

Forrás: Renault Trucks

 

(Ezt a cikket 16 alkalommal tekintették meg.)